Kenia

Kenia is de ultieme Afrikaanse safaribestemming, waar reizigers het hart van Afrika te zien krijgen. Gelegen bij de evenaar biedt Kenia uitgestrekte gebieden, culturen zo oud als de tijd en ongewijzigd door de moderne wereld, bossen, besneeuwde bergtoppen, woestijnen, stranden en zelfs koraalriffen. Door de combinatie van een volledig aanbod van luxe hotels, tentenkampen en eindeloze mogelijkheden voor avontuur en adembenemende ontdekkingen is Kenia, samen met de gastvrijheid van de mensen, dé safaribestemming.

Blijf op de hoogte van Kenia met onze inspirerende nieuwsbrief vol Kenia tips!

Reizen naar Kenia

Onze nationale flag carrier KLM vliegt direct naar Nairobi, hoofdstad van Kenia

Ontbijten met giraffen

Altijd al een paar dagen willen leven met wilde dieren? Dan is dit je kans, met een typisch icoon van Afrika: Giraffe Manor in Nairobi. Het landhuis komt oorspronkelijk uit de jaren ’30 waar de giraffen nu vrij rondlopen en beschermd worden. Het is dan ook niet vreemd als ze bij het ontbijt even mee komen eten.

Swahili voor ‘genieten van rust’

Uitgeroepen tot milieuvriendelijk verblijf door Ecotourism Kenya, voldoet dit 200 jaar oude Subira House aan alle behoeften. Liggend in de stad Lamu is de kust lopend te bereiken en zijn de witte zandstranden niet ver te zoeken. Origineel een Arabisch gebouw, is dit niet alleen een duurzame accommodatie maar ook een uitstekende gelegenheid om compleet tot rust te komen en te genieten van de heldere sterren.

Verblijf in een boomhuis

Voor een geheel andere ervaring is het ook mogelijk om de hoogte in te gaan in de toppen van ‘Naivasha Thorn’ bomen. Dit Tree House geeft uitzicht op spelende apen op ooghoogte en spelende nijlpaarden beneden de voeten. Trek je heerlijk terug van de bewoonde wereld in het boomhuis in Malu aan de Malewa rivier.

Projecten voor de lokale bevolking

Het Masai Mara natuurreservaat in het zuidwesten van Kenia bied zelfs nog meer. Twee verschillende accommodaties: Sekenani Camp en JK Mara Camp. Het eerste kamp is niet alleen geschikt om te overnachten, maar is ook een centrum waar projecten voor onder andere infrastructuur voor de gezondheidszorg, onderwijs en schoon water worden gerealiseerd. De tenten voor de gasten staan garant voor privacy en luxe.

 

 

Voor een authentieke en culturele ervaring is er de mogelijkheid om in het tweede genoemde kamp, JK Mara Camp, een unieke ervaring op te doen. Tijdens wandelingen in de bush en nachtelijke gamedrives met de Masai stam zelf, is er voldoende gelegenheid om kennis te maken met deze cultuur. En aan het eind van de dag genieten van een comfortabele nachtrust in de permanente, gefaciliteerde safaritenten.

Dansende Masai vrouwen

Dansende Masai vrouwen

Vaccinaties voor Kenia

Als je gaat reizen naar Kenia is het verstandig om je te laten voorlichten over inentingen. Volgens het LCR zijn bepaalde vaccinaties aanbevolen voor Kenia zoals DTP en Hepatitis A. Maak een afspraak via ThuisVaccinatie.nl voor een consult en vaccinatie aan huis.
vaccinatie-op-reis-logo

Verkeersbureau van Kenia

Kenya Tourist Board

Nieuwe Parklaan 21
2597 LA Den Haag
Nederland
Telefoon: +31703504215

website adres http://www.magicalkenya.com
twitter
Facebook: www.facebook.com/KenyaTourism
Youtube: youtube.com/magicalkenya

Kaart van Kenia

Route

Jouw locatie: