De 5 beste redenen om nu je koffers te pakken voor een reis naar Zuid-Afrika

Kun je ook niet wachten op de zomer? Dan is dit het perfecte moment om je reis naar Zuid-Afrika te boeken. De zomer is daar juist nu in volle gang en het land heeft ontzettend veel te bieden. Geniet van de prachtige natuur, proef de smakelijkste wijnen en laat je inspireren door de tips van de inwoners van Zuid-Afrika. Daarnaast is Zuid-Afrika een populaire bestemming voor workations.

Vanuit Amsterdam vlieg je in ongeveer 11 uur rechtstreeks naar Kaapstad en maak je over de jetlag geen zorgen, het tijdsverschil is maar één uur. Lees snel verder en ontdek de beste tips voor een reis naar Zuid-Afrika.

De oogst in de wijngaarden

Zuid-Afrika heeft meerdere bekende wijngebieden, waarvan de meeste rond Kaapstad liggen. Het is natuurlijk heerlijk om een wijntje in de zon te drinken, maar je kunt zelf ook op pad gaan tussen de wijngaarden. In maart is de oogst in volle gang, dus wie weet kun je een druifje meeplukken. Wil je je kennis van wijn vergroten en ontdekken welke soorten Zuid-Afrika te bieden heeft? Doe dan een van de wijnproeverijen. Leer bijvoorbeeld alles over de druivensoort pinotage (dé trots van Zuid-Afrika) of kom erachter welke wijn het beste bij bepaalde gerechten past.

2. Workation: werken en genieten van de zon

Op afstand werken vinden we steeds normaler. Dit kan natuurlijk thuis, maar hoe leuk is het om na je werk naar een gezellige braai te gaan? Of om lekker te dineren op een terras in de zon? Met een workation in Zuid-Afrika is dit allemaal mogelijk. Het idee van een workation, is dat je op afstand contact houdt met je collega’s en tegelijkertijd van de zomer kunt genieten op je bestemming. Zuid-Afrika is uitermate geschikt doordat er maar één uur tijdsverschil is met Nederland. Je hoeft dus geen vroege wekkers te zetten om die belangrijke call met je collega’s niet te missen.

 

 

3. Ervaar het Zuid-Afrika van de inwoners met Lekker Local Tips

Wie kan je beter vertellen welke hotspots je niet mag missen dan de Zuid-Afrikanen die er wonen? Of je nu op zoek bent naar spannende avonturen of juist op je gemak wilt relaxen, er is altijd een Lekker Local Tip die je op weg helpt. Geniet bijvoorbeeld van adembenemende uitzichten tijdens het zip-linen of proef de authentieke smaak van Zuid-Afrika met de tip van Githan. South African Tourism heeft in totaal 10 tips verzameld die je meenemen off the beaten track. Met deze tips ben je verzekerd van unieke ervaringen die je niet snel zult vergeten.

4. Dompel je onder in de wereld van AfrikaBurn

Net als bij haar Amerikaanse grote broer Burning Man, draait hier alles om de gemeenschap. AfrikaBurn is dus veel meer dan een festival. Het is een wereld waar alles draait om kunst, cultuur en muziek. Bezoekers dossen zich uit in de fraaiste kostuums en je ziet de mooiste creaties rondrijden. Het grote verschil met festivals is dat alles er gratis is. Je neemt zelf je eten en drinken mee en wanneer nodig kun je dit ruilen met andere bezoekers. AfrikaBurn vindt van 24 tot en met 30 april plaats in Tankwa Karoo tussen de provincies Noord-Kaap en West-Kaap.

5. Verken de mooiste wandelpaden

Dat je in Zuid-Afrika prachtige natuur kunt vinden hoeven we waarschijnlijk niet uit te leggen. Een actieve en rustgevende manier om de indrukwekkende landschappen te bewonderen is door het maken van een lange hike. Voel de kracht van het water als je langs de watervallen loopt of spot de schattige klipspringer-antilope langs de Klipspringer Trail in Augrabies Falls National Park. Een andere mooie route is de Otter Trail in het Garden Route National Park aan de Indische Oceaan. Ook zijn er mooie tochten langs de Kaapse Westkust met de Tafelberg, Signal Hill en Lion’s Head.

 

 

 

 

 

 

 

Comments are closed.