Ontdek de eco-de-luxe trein de Andean Explorer in Peru

De Oriënt Express is beroemder, maar in pracht en praal doet de Andean Explorer weinig onder. Hij rijdt in 3 dagen, 2 nachten, van Arequipa in het zuiden van Peru naar Cusco, de hoofdstad van het voormalige Incarijk. Of andersom natuurlijk, over een tracé dat alleen door deze trein begaan wordt.

Het is slow traveling, zelden hobbelt de trein harder dan 30 kilometer per uur, door dorpjes en stadjes, door velden waar lama’s vredig grazen, over de Andes, stijgend tot soms wel 4.400 meter – wapen je vooral tegen hoogteziekte (mij viel het zwaar, ondanks liters muña-thee en een stripje paracetamol).

 

Wil je een seintje ontvangen als er een nieuw verhaal is?

Wil jij een seintje ontvangen als Mark een nieuw boeiend reisverhaal heeft geplaatst? Laat je e-mailadres achter en krijg een bericht in je mailbox. En Mark stuurt geen spam!

Naam

 

Uiteraard heb je je eigen couchette, compleet met douche en wc. Drie keer eten per dag in één van de 2 restauratiewagons, linnen, zilver en verse bloemen op de tafels. Werd je op het perron verwelkomd met Moët & Chandon, tijdens het eten worden topwijnen uit Chili, Argentinië of Peru zelf geschonken. Er is een observatiewagon, zelfs een spawagon en een overdaad aan personeel – drie man per gast, allemaal even voorkomend, soms iets té naar mijn Nederlandse smaak.

 

 

Peperduur ook, toegegeven, want voor de rit betaal je ongeveer 6.000 euro. Maar dan heb je ook wat, zelfs een stop en een uitgebreide excursie naar het fameuze Titicaca-meer, met een bezoek aan een van de drijvende eilanden en een lunch op een -zo goed als- onbewoond eiland, niet al te ver van Bolivia.

Dat de trein luxe is, gelooft u inmiddels wel. Maar eco?

Zeker, want het alternatief voor de reis tussen Arequipa en Cusco is een busrit van 2 dagen of vliegen. Dat stoot veel meer CO2 uit. De trein is bovendien tweedehands: de wagons zijn geïmporteerd uit Australië, tussen 1999 en 2003 stond er Great South Pacific Express op de zijkant.

 

 

Meer informatie over de Andean Explorer

Ga naar de website www.belmond.com/trains/south-america/peru/belmond-andean-explorer

 

 

Wil je een seintje ontvangen als er een nieuw verhaal is?

Wil jij een seintje ontvangen als Mark een nieuw boeiend reisverhaal heeft geplaatst? Laat je e-mailadres achter en krijg een bericht in je mailbox. En Mark stuurt geen spam!

Naam

 

Comments are closed.