Vier kerst dit jaar in Jamaicaanse stijl

Op het strand, onder de Caribische zon en palmbomen vier je op Jamaica kerst in een unieke mix van traditie, warmte en feestelijke sfeer. Eén van de hoogtepunten zijn de ‘Grand Markets’.

Op deze levendige marktplaatsen kun je kerstinkopen doen, en tegelijkertijd genieten van de rijke cultuur en geschiedenis van het eiland. Grand Market wordt op kerstavond in alle grote steden van Jamaica gehouden. In alle grote steden van Jamaica begint de Grand Market op kerstavond. De festiviteiten gaan de hele nacht door tot in de vroege uurtjes van kerstochtend met muziek en Jamaicaanse delicatessen. De Grand Markets kennen al een lange traditie met een oorsprong in het koloniale verleden. Veel slaven kwamen op kerstavond samen en verkochten hun zelfgemaakte ambachten, zoals strohoeden en manden. De traditie bestaat nog steeds uit het verhandelen van goederen, maar ook uit het delen van verhalen, liederen en dansen. Voor kinderen is het de spannendste dag in de kerstperiode, zij ontmoeten de Kerstman op de markt.

 

 

Net als vroeger zijn de Grand Markets een verzamelplaats om de feestdagen te vieren en de vreugde van het geven te ervaren. Ook is de markt het symbool voor traditie en culturele diversiteit. Met een mix van ambachten, culinaire hoogstandjes en feestelijk entertainment, viert de markt de unieke geschiedenis van het eiland en vormt ook vandaag nog een belangrijk onderdeel van de Jamaicaanse cultuur. Het is de ideale plek om lastminute cadeaus of kerstversieringen te kopen.

 

 

Hier vieren de Jamaicanen kerst

De Grand Market is meer dan een kerstmarkt waar Jamaicanen samenkomen om de feestdagen te vieren. Het is een traditie die de culturele diversiteit en geschiedenis van Jamaica viert en de culturele ontwikkeling van het eiland weerspiegelt. Een aanrader om te bezoeken als je tijdens kerst op Jamaica bent.

Bamboeraft op de Martha Brae-rivier

Bamboeraft op de Martha Brae-rivier in Jamaica

 

 

 

 

 

Comments are closed.