De 10 beste steden om vintage te shoppen

Door de inflatie wordt er van alles duurder. Omdat de dagelijkse kosten hoger uitvallen houden we niet allemaal meer zoveel over om te shoppen of ons huis leuk in te richten. Er zijn echter veel mogelijkheden om met minder budget nog steeds geweldige parels te scoren. Het is een fabeltje dat alle tweedehandswinkels alleen maar oude rommel verkopen. Je vindt er vaak unieke items en soms ook ongebruikte spullen voor een prikkie. Daarnaast is het ook gewoon enorm goed dat spullen een tweede leven krijgen. Je kan er een geweldige hobby van maken, om tijdens een stedentrip alle vintage winkeltjes of brocantes af te struinen voor de leukste koopjes.

Wil je weten waar je in Nederland het beste terecht kan als je vintage wilt shoppen? Holidu, het boekingsportaal voor vakantiehuizen heeft de 10 beste steden voor tweedehandswinkels op een rij gezet. Steden waar je de meeste, maar vooral ook de beste kringloopwinkels en vintage shops kan vinden.

1. Leeuwarden – 8,3 vintage punten

De nummer 1 stad om koopjes te jagen is Leeuwarden! Struin langs de vele tweedehandswinkels, ongeveer 4,3 per 10.000 inwoners. Daar kan je je geluk op en weet je zeker dat je een hele dag zoet bent. Duik bijvoorbeeld naar binnen bij Laura’s Kledingkast of bij Treasure Hunting. Gemiddeld krijgt de stad een beoordeling van 3.8 voor zijn kringloopwinkels.

2. Middelburg – 7,9 vintage punten

Als je mooie vintage parels wilt scoren ben je in Middelburg aan het juiste adres. De stad heeft 4,2 tweedehandswinkels per 10.000 inwoners en wordt ook gemiddeld met een 3.8 beoordeeld. Kijk even binnen bij Lieve Hemel met 4,3 sterren of bij Lotus Tweedehands die ook wordt beoordeeld met 4,3 sterren.

3. Emmen – 5,9 vintage punten

Ook Emmen scoort hoog! In de 3,2 tweedehandswinkels per 10.000 inwoners kan je er eigenlijk wel vanuit gaan dat je iets bijzonders vindt. Gemiddeld genomen worden de winkels hier met een 3,2 sterren beoordeeld. Voor unieke koopjes ga je het beste langs bij mijnTafel Emmen, waar je mooie LP’s kan vinden. Het wordt beoordeeld met 4,1 sterren. Of kijk bij Kringloop de Waar die 3,9 sterren krijgt.

4. Roermond – 5,7 vintage punten

Wil je niet enorm veel uitgeven en ben je op zoek naar goede kwaliteit spullen dan ben je hier aan het juiste adres. KAAT fabrics krijgt 4,4 sterren en ook in het Vincentiushuis Roermond kun je heerlijk speuren naar mooie schatten.

5. Den Helder – 5,6 vintage punten

Krijg je niet genoeg van vintage winkels? Den Helder wordt gemiddeld met een 4,3 beoordeeld voor zijn tweedehandswinkels. De stad heeft 1,9 winkels per 10.000 inwoners. Bij Weggeefwinkel Overvloed is voor ieder wat wils en krijgt 4,3 sterren.

6. Maastricht – 5,1 vintage punten

Maastricht krijgt een gemiddelde beoordeling van 4,0 met 1,8 tweedehandswinkels per 10.000 inwoners. Kringloop Zuid is er een die je zeker op je lijst moet zetten om te bezoeken. Maar ook Vintage Island wordt enorm goed beoordeeld en zit vol pareltjes.

7. Deventer – 5,1 vintage punten

Op de zevende plek om koopjes te jagen staat Deventer. Mocht je toch al van plan zijn de stad te bezoeken kan je dit nu perfect combineren met tweedehands parels zoeken. Miller’s Feelgoodstore en Nans vintage worden erg hoog gewaardeerd. Mocht je specifiek naar meubels op zoek zijn, kijk dan ook even binnen bij Rare & More.

 

 

8. Assen – 5,1 vintage punten

In de stad Assen vind je niet alleen gezelligheid, maar eindigt ook op de achtste plaats om goed vintage te kunnen shoppen. Ga langs bij de Kiekshop die met 4,6 sterren beoordeeld is. Vanaf 2 december kan je een uitstapje ook perfect combineren met de kerstmarkt Winters Assen.

9. Leiden – 5,0 vintage punten

In Leiden vindt je ook zorgvuldig geselecteerde tweedehands prachtstukken. Bijvoorbeeld bij Appel & Ei Leiden, die een 4,3 krijgt. De stad heeft 1,9 tweedehandswinkels per 10.000 inwoners en de kringloopwinkels worden gemiddeld met een 3,9 sterren beoordeeld.

10. Groningen – 5,0 vintage punten

Last but not least, Groningen. Hier vind je ongeveer 2,4 kringloopwinkels per 10.000 inwoners. En gemiddeld worden de winkels met een 3,4 beoordeeld. LILOS Vintage is een super winkel in de binnenstad en verdiend 5 sterren. Een paar huizen verder kan je gelijk de volgende vintage aankopen doen bij Vintage Kroy.

Onderzoeksmethode

Holidu heeft een puntentelling toegekend door middel van het gemiddeld aantal recensies van alle tweedehandswinkels,kringloopwinkels en vintage winkels per stad die als deze op Google maps vermeld staan en de gemiddelde beoordeling van alle tweedehandswinkels,kringloopwinkels en vintage winkels per stad. Ook heeft het aantal alle tweedehandswinkels,kringloopwinkels en vintage winkels per 10.000 inwoners invloed gehad op de puntentelling. Voor alle gemiddelden is een genormaliseerde score toegekend, waarmee de puntentelling toegekend kon worden. Het gemiddelde aantal recensies is voor 10% meegewogen en de gemiddelde beoordeling is voor 30% meegenomen. Het totaal aantal tweedehandswinkels, kringloopwinkels en vintage winkels per 10.000 inwoners is voor 60% meegewogen in de puntentelling. De 60 grootste steden van Nederland zijn hiervoor onderzocht. Alle gegevens zijn in oktober 2022 verzameld via Google maps.

 

 

 

 

 

Comments are closed.