Op expeditie tijdens de Opa- en Omadagen in de voorjaarsvakantie in Assen

Ook dit jaar vinden in het Drents Museum en Drents Archief de Opa- en Omadagen plaats. Kom in de voorjaarsvakantie naar Assen en maak kennis met de zwarte farao’s, hun geheimschrift en blinkende goud. Verzamel tijdens de expeditie alle hiërogliefen en ontcijfer de code.

De Opa- en Omadagen zijn op 19, 20 en 21 februari en beginnen om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur bij Drents Museum. Kinderen mogen gratis naar binnen! Volwassenen betalen voor het hele programma € 9,50 en Museumkaarthouders/Vrienden van € 6,50. Tickets zijn online verkrijgbaar via tickets.drentsmuseum.nl/opa-omadagen (vol=vol). Dit programma is een samenwerkingsverband tussen het Drents Archief, Drents Museum, Het Drentse Landschap en ICO Centrum voor Kunst & Cultuur.

Zwarte farao’s en muziek

De expeditie start in het Drents Museum waar je met de Nubië-expert op ontdekkingstocht gaat door de tentoonstelling Nubië – Land van de Zwarte Farao’s. Want wist jij dat de Nubische Zwarte Farao’s bijna 100 jaar over het Egyptische rijk regeerden? Door het maken van opdrachten, vind je samen de mooiste schatten van de Nubiërs. Vervolg je reis en ontrafel, tijdens de door het ICO verzorgde workshop, al musicerend, trommelend, en zingend de geheimen van de Zwarte Farao’s.

 

 

Geheimschrift en spannende dieren

In het Drents Archief ga je aan de slag met het schrift van het Oude Egypte en maak je – net zoals de Nubiërs – je eigen geheimschrift. Onderzoek tijdens een game de geschiedenis van het schrijven en ga in de onderaardse ruimte op jacht naar de heilige tekens uit het oude Egypte. Daarnaast ontdek je welke gelijkenissen er zijn tussen het Nubische en Drentse landschap. Zo staan er in Nubië piramides en hebben wij in Drenthe hunebedden. Ook zijn er meerdere overeenkomsten met dieren. Welke? Je komt het te weten tijdens de Opa- en Omadagen.

 

 

Tickets

Kinderen mogen gratis op expeditie (geschikt voor 4- tot 12-jarigen). Volwassenen betalen € 9,50 per persoon voor het gehele programma (inclusief entree Drents Museum). Museumkaarthouders, Vrienden van Drents Archief/Drents Museum en beschermers van Het Drentse Landschap betalen € 6,50 per persoon. Ook vaders, moeders, ooms, tantes, buurmannen- en vrouwen zijn welkom. De Opa- en Omadagen vinden plaats op dinsdag 19, woensdag 20 en donderdag 21 februari en beginnen om 12.30, 13.30, 14.30 en 15.30 uur bij het Drents Museum. Tickets zijn online verkrijgbaar via tickets.drentsmuseum.nl/opa-omadagen (let op! vol=vol).

Dit programma is een samenwerkingsverband tussen het Drents Archief, Drents Museum, Het Drentse Landschap en ICO Centrum voor Kunst & Cultuur.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.