Dit zijn de beste wandelroutes op Mallorca

Een reis naar Mallorca in de herfstmaanden is echt niet zo’n slecht idee als je de drukte van de zomermaanden wilt vermijden en nog van het lekkere weer wilt genieten. De temperaturen in de maand oktober liggen vaak tussen de 19 en 23 graden. Mallorca is een paradijs voor avonturiers in het bijzonder, want er is een groot aantal wandelroutes door de bergketen Serra de Tramuntana (UNESCO-werelderfgoed) met verschillende moeilijkheidsgraden. Voor wandelingen is het in de zomermaanden vaak veel te warm, maar in de herfst is het de ideale temperatuur en dan nog met een licht zonnetje op je bol, wat wil je nog meer?

Holidu heeft de gegevens van AllTrails van meer dan 600 wandelingen onderzocht om de best beoordeelde wandelroutes op Mallorca te vinden. Ben je klaar om jouw volgende avontuur naar Mallorca te plannen?

1. Es Pujadors – Coll de na Benet – Bon Aire – 5/5 sterren, 25 recensies

De wandelroute Es Pujadors – Coll de na Benet – Bon Aire kwam als grote winnaar uit de bus. Het wandelpad is ongeveer vijf kilometer lang en ligt in de buurt van Alcúdia in het noorden van Mallorca. De route heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad en kan in ongeveer twee uur worden gelopen. Het panoramapad is op sommige plaatsen wat rotsig, maar biedt een fantastisch uitzicht op de omringende bergen en de zee. Een wandeling bij zonsopgang of zonsondergang kan bijzonder mooi zijn. Vergeet niet voldoende water in te pakken en zonnebrand is ook niet overbodig!

2. La Trapa Ruina rondwandeling – 4,7/5 sterren, 214 recensies

De rondwandeling langs de ruïnes van “La Trapa” bij Port d’Andratx staat op de tweede plaats. De route van 7,6 kilometer scoort 4,7 van de 5 sterren en 214 beoordelingen en wordt als niet erg zwaar geclassificeerd. De wandeling duurt gemiddeld iets minder dan drie uur en kan het hele jaar door worden gedaan. De route is vooral leuk voor de vogelliefhebbers onder ons, want je kunt er veel verschillende vogelsoorten spotten. Het uitzicht op zee en de oude stad Sant Elm is alleen al de moeite waard om deze route te lopen. Pak wel even je stevige wandelschoenen in, want er zijn een paar rotsige stukken.

 

 

3. Valldemossa – Puig de Teix – Puig Gros – 4.7/5 sterren, 54 recensies

Op de derde plaats staat een van de moeilijkste routes, die loopt van Valldemossa naar Puig de Teix. Dit pad, dat ongeveer 13 kilometer lang is, is erg populair bij veel bergwandelaars, dus de kans is groot dat je gezelschap krijgt op deze route. Het is een behoorlijk veeleisende route die ongeveer vijf uur duurt. Omdat de route erg gevarieerd is, is dit voor de echte sportievelingen. De route komt ook weer uit in Valldemossa, want het is een rondwandeling. Na de wandeling adviseren we zeker om te stoppen bij een van de heerlijke restaurants in het dorp om bij te komen van de inspanning. Voordat je aan deze tocht begint, moet je de actuele informatie ter plaatse nog even checken, aangezien sommige delen van het pad om verschillende redenen niet begaanbaar kunnen zijn.

4. Ruta de Pedra en Sec – Variant al Puig de Maria – 4.7/5 sterren, 49 recensies

De volgende route in onze top 10 is de Ruta de Piedra en Sec GR221, letterlijk vertaald “de droge stenen route” die langs de westkust door het Serra de Tramuntana-gebergte loopt en op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO staat. Deze vijf kilometer lange route, die ongeveer twee uur duurt, wordt beschouwd als een gemakkelijke route die door beginners kan worden gedaan. Dit pad, dat vlakbij het dorp Pollença loopt, is in elk jaargetijde ideaal om te wandelen. Het onderscheidt zich door zijn gevarieerde landschap, prachtige uitzicht op de kust en typische mediterrane landschap.

5. Ermita la Victoria – Penya des Migdia – Talaia d’Alcúdia – 4.7/5 sterren, 37 recensies

De route die de vijfde plaats inneemt ligt ten oosten van de stad Alcúdia, een stad in het noorden van het eiland. De tocht begint in Ermita de la Victoria en gaat door een populair gebied voor fervente wandelaars. Deze route is geclassificeerd als moeilijk, omdat er een aantal uitdagende stukken tussen zitten. Je moet je dus goed voorbereiden voordat je deze wandeling onderneemt. Sommige wandelaars laten weten dat het pad op sommige plaatsen wat rotsig en moeilijk begaanbaar is, maar het panoramische uitzicht is de moeite waard! Volgens AllTrails duurt de route ongeveer drie uur en 50 minuten.

De volledige lijst van de top 10 wandelroutes vindt je op de site van Holidu.

Onderzoeksmethode

Voor dit onderzoek werden gegevens geanalyseerd van AllTrails, een fitness- en reisapp voor outdoor. Alle routes op Mallorca werden in aanmerking genomen en de rangschikking werd gemaakt van de routes met de hoogste gemiddelde sterrenbeoordeling en het hoogste aantal beoordelingen tot de laagste. De gegevens werden verzameld in september 2022.

 

 

 

 

 

Comments are closed.