Hier ontvouwt de wereld zich in kleur

Geel en grijs worden beschouwd als dé trendkleuren van 2021.Zowel in de mode als in het interieur zal dit kleurrijke duo onze blik weten te vangen. Ook ontvouwt overal ter wereld de natuur zich in alle pracht en kleur. Vaak in lijn van de trendkleuren, maar veelal ook in afwijkende kleurstellingen.

Van de vrolijke bloemenpracht in Texas in het voorjaar tot de immer witte stranden van Aruba, onze wereld is vrolijk gekleurd. En wat er achter deze bonte coating verscholen ligt, laten de volgende 8 voorbeelden van oost naar west en van noord naar zuid zien.

De moerassen op Oléron

Groen, groener, Oléron! Het op één na grootste Franse eiland en de landschappen van hget op het vasteland gelegen Bassin de Marennes zijn de thuisbasis van één van de belangrijkste waterrijke gebieden van Frankrijk. Van de totale oppervlakte van Oléron is ruim 40% bedekt met moerasland. Door de mens aangelegd werd hier eeuwenland zout gewonnen dat nodig was om de etenswaren te conserveren, voordat men vanaf de 18e eeuw overschakelde op het kweken van oesters. Vandaag de dag vormen de moerasgebieden een kwetsbaar ecosysteem waar zorgvuldig mee omgegaan wordt en onder bescherming staat.

Filipijnse chocoladeheuvels

Volgens de mythe zijn de Chocolate Hills op het Filippijnse eiland Bohol ooit ontstaan door een tragisch liefdesverhaal tussen de reus Arogo en de dochter van het sterfelijk opperhoofd Aloya. De overlevering vertelt dat na de dood van Aloyoa de reus reusachtige tranen huilde, waarvan de helft in de bodem bleef steken en tot de markante heuvels leidden die vandaag de dag nog steeds het toonbeeld zijn van zijn eindeloze en diepe verdriet. De Chocolate Hills staan garant voor schitterende foto’s, zowel bij zonsopgang en zonsondergang. Maar met name wanneer de ongeveer 1.250 heuvels in de warme zomermaanden chocoladebruin kleuren.

Feeling blue in Zweeds Lapland

Je zou kunnen denken dat er ’s winters op de Noordpool uitsluitend duisternis heerst. Niets is echter minder waar. Als je in december en januari boven de poolcirkel bent en naar het noorden kijkt, dan zie je de lucht donkerblauw, terwijl in het zuiden de zon de verre horizon een zacht blosje geeft. Heb je een heldere dag, dan kun je rond twee uur ’s middags het ‘blauwe moment’ meemaken. Een bijzonder natuurfenomeen, dat alleen voorkomt in het poolgebied en nergens anders ter wereld kan worden ervaren. Alles – zowel het besneeuwde landschap als de lucht – wordt verlicht door een bijzonder en magisch blauw licht. De Sami noemen het ‘Kaamos’ – een specifiek lichtverschijnsel waarbij de sneeuw op magische wijze blauw reflecteert. Maar let wel op en houd je fototoestel in de aanslag, na zo’n 15 minuten is het moment al weer voorbij!

Het oranje randje van Ottawa

Als Ottawa toch wel ergens om bekend staat, dan is het om haar tulpen! Ieder voorjaar kleurt Canada’s hoofdstad weer bont door de duizenden tulpen die na een lange winterslaap hun kelk boven de grond uitsteken. De bloem speelt de hoofdrol tijdens het ‘Canadian Tulip Festival’ dat jaar lijks in mei wordt gevierd. Bezoekers van over de hele wereld vergapen zich aan de meer dan een miljoen bloeiende tulpen en genieten van optredens, food-trucks, familie-activiteiten en meer.

Het festival heeft een oranje tintje want jaarlijks ontvangt Ottawa nog steeds duizenden tulpenbollen als Koninklijk geschenk waarbij eer wordt gedaan aan de gedenkwaardige rol van de Canadese troepen bij de bevrijding van Nederland en Europa én de geboorte van onze Prinses Margriet in Ottawa tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wist je overigens dat speciaal voor die geboorte de kraamkamer officieel tot Nederlands grondgebied is verklaard? Dit om ervoor te zorgen dat het prinsesje met de Nederlandse nationaliteit werd geboren.

Paradijselijk wit

Bij velen staat het hoog op de bucketlist… overnachten aan een hagelwit en nagenoeg ongerept fijn zandstrand doorbrengen. En laat nou net Bucuti & Tara Beach Resort aan Eagle Beach liggen. Opgenomen in de lijst van ’s werelds mooiste stranden tikt Eagle Beach alle boxen aan: hagelwit zandstrand, een zee die is opgebouwd uit verschillende tinten azuurblauw en wuivende palmbomen. En als je dan aan het eind van de dag op het strand bent en geniet van een cocktail, dan zie je dan ook wit verschillende tinten kan aannemen. Door de ondergaande zon geeft de avondlucht alles en iedereen een roze gloed en kleurt ook het strand prachtig pastelgetint mee.

 

 

Kleurrijk Texas

Als je denkt dat het landschap van Texas voornamelijk bestaat uit droge, dorre prairies dan think again. Als je in maart en april over de Texas Hill Country Highways rijdt, zorgen 5000 verschillende soorten wilde bloemen ervoor dat je uitzicht lijkt op een levend schilderij van Van Gogh. Het blauw van de Bluebonnets, het oranje-rood van de Texas Paintbrush en de heldergele bloemblaadjes van de Brown-Eyed Susan zijn slechts een paar voorbeelden van het bonte kleurenpalet van het bloementapijt dat de heuvels en weilanden bedekt.

 

Lees ook dit artikel: Bezienswaardigheden in Texas

 

Het landschap van The Hill Country lijkt op een stuk papier dat is verfrommeld en weer rechtgestrokken. Onregelmatig, rollende heuvels en vol met verrassende toppen en dalen is het een perfect canvast voor de verfkwast van Moedertje Natuur.

Robijnrood

De naam van het hotel verklaart al meteen de kleur, Ruby Hotels. En juist die kleur geeft perfect de vibes en sfeer aan van de verschillende hotels. Warm en spannend, opwekkend en sexy. Een sfeer die door de designafdeling van Ruby Hotels consequent wordt doorgevoerd bij het samenstellen van het interieur van ieder hotel. En ondanks het feit dat het thema per hotel verschilt en is aangepast aan de historie van het gebouw of de wijk waar het hotel ligt, is de vibe in ieder hotel hetzelfde en goed voelbaar. Of je nu kiest voor de esprit van Coco Chanel in Ruby Coco in Düsseldorf of de nostalgie van vervlogen kermissen bij Ruby Lucy in Londen of de grandeur en elegantie van de onvergetelijke Keizerin Sissi in Ruby Lissi in Wenen… Ruby doet zijn kleur absoluut eer aan!

Alle kleuren van de regenboog

Een roadtrip door Amerika staat garant voor landschappen die opgebouwd zijn uit een veelvoud aan kleuren. Van lichtgeel tot dieprood kleurende canyons en in-groene uitgestrekte bossen tot kraakheldere, turquoise-blauwe meren… Moedertje Natuur legt in veel gebieden haar eigen filter over de omgeving. En wil je er helemaal een explosie van kleur van maken, huur dan één van de Escape Campervans. Voordat de wagens de weg op gaan, worden ze eerst in Los Angeles onder handen genomen door gerenommeerde street-art artists. Nadat zij hun talent hebben losgelaten op de campervan en deze voorzien hebben van een uniek en kleurrijk design, zijn de wagens klaar voor de verhuur en staan garant voor een onvergetelijke reis en vele prachtige foto’s. Geen enkele camper is zo Instagrammable als Escape Campervans.

 

 

 

 

 

Comments are closed.