Bezienswaardigheden in Texas

bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus“Everything is bigger in Texas” en dat klopt! Texas is de tweede staat van Amerika. Niet alleen in oppervlakte, maar ook in het aantal inwoners is Texas enorm groot. Maar liefst 22 miljoen mensen wonen onder andere in steden als Dallas, Fort Worth, San Antonio, Houston en de hoofdstad Austin.

De Lone Star State

De ‘Lone Star State’, zoals de bijnaam van Texas luidt, staat vooral bekend vanwege de olie en de cowboys, echter heeft de staat nog zoveel meer te bieden. Texas biedt een warme, kleurrijke mix van diverse culturen. Met name de Country cultuur is hier goed vertegenwoordigd. Rodeo’s, line-dancing en paardrijden; je vindt het allemaal in Texas. Op de befaamde ranches kan je overnachten, meehelpen of kennis maken met het boerenleven. Bovendien zijn er volop paardrijdmogelijkheden. Ben je gek op barbecue? Dan is Texas zeker the place to be! Er is geen betere plek om te genieten van goede ribs of een brisket van de barbecue. Geniet ondertussen van de natuur, die een enorme variëteit aan landschappen biedt.

Natuur en de nationale parken

Texas kan worden opgedeeld in 7 verschillende regio’s; Big Bend Country, Gulf Coast, Hill Country, Panhandle Plains, Piney Woods, Prairies & Lakes en South Texas Plains. Daarnaast ligt er een 1068 kilometer lange kustlijn langs de Golf van Mexico. In het zuid-westen van de staat ligt het Big Bend National Park met woestijnen, canyons en bijzondere rotsformaties. Iets naar het noorden ligt het Guadelupe Mountians National Park, een prachtig berggebied met vele uitzichtpunten en wandelmogelijkheden. In Texas vind je de op één na grootste kloof van de Verenigde staten; de Palo Duro Canyon.

Guadalupe in Texas

Guadalupe in Texas

 

 

 

 

 

Cultureel erfgoed

Het culturele erfgoed in Texas is enorm, Texas biedt een uitgebreid aanbod aan musea. Een bijzonder museum in Texas is Frontier Texas! in Abilene. Aan de hand van levensgrote hologrammen kan je hier het Wilde Westen aanschouwen. Een befaamde historische plaats is The Alamo in San Antonio. Op deze plek vond een langdurige, bloederige strijd plaats aan het begin van de 19e eeuw. Daarnaast heeft Texas een verassend grote hoeveelheid aan leuke winkeltjes en luxueuze boetieks. Vooral in de steden zijn de shopmogelijkheden eindeloos.

Texaanse steden

De hoofdstad van Texas is Austin. Deze stad draagt met trots de bijnaam ‘Live Music Capital of the World’. Overal op straat en in de barretjes staan muzikanten live muziek te spelen. Daarnaast staat de studentenstad bekend om zijn alternatieve, artistieke cultuur.

 

 

Houston is de vierde grootste stad van de Verenigde Staten. Houston heeft veel boeiende musea en bezienswaardigheden. De bekendste bezienswaardigheid is het Houston Space Center, dé plek om alles te weten te komen over ruimtevaart. In de avond kan je hier goed uit gaan, de meeste bars hebben livemuziek.

 

Dit zijn de hotspots van Texas

Download nu handige tips over Texas. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

CityPASS kortingskaart voor bezienswaardigheden in Texas

Met de CityPASS kortingskaart krijg je korting in Texas op vele musea, attracties en zoo’s. De korting voor je entreebewijs kan soms oplopen tot 50%! Zorg dus dat je vooraf de CityPASS koopt via Verkeersbureaus. Vaak krijg je ook voorrang bij de ingang van de attracties of dierentuin. Je hoeft hierdoor niet in de rij te staan. De Citypass vertegenwoordigt een bedrag van $84,76 en kost slechts $46 voor een volwassene en $36 voor een kind (3-11 jaar).

Bestel je CityPASS korting voucher voor Texas op www.cityPASS.com

 

korting met de CityPASS

 

De CityPASS is geldig bij onderstaande deelnemers in Texas:

  • Space Center Houston (NASA)
  • Downtown Aquarium
  • Houston Museum of Natural Science
  • Houston Zoo OR Kemah Boardwalk All-Day Ride PASS
  • Children’s Museum of Houston of
  • Museum of Fine Arts

Dallas is vooral bekend geworden dankzij de gelijknamige televisieserie. Bekende bezienswaardigheden zijn de Reunion Tower en het John F. Kennedy Memorial. Dallas heeft ook een levendige ‘art scene’ en vele bekende musea. Ten westen van Dallas ligt Fort Worth, een echte cowboystad. Hier worden kuddes Texaanse Longhorns door de Stockyards gedreven. Line dancing kan hier tot in de late uurtjes bij Billy Bob’s Texas. Het ‘echte wilde westen’ is hier alom vertegenwoordigd.

 

Download hier de officiële brochure over de USA

In samenwerking met Visit the USA, het officiële verkeersbureau van Amerika, bieden wij je een inspirerende interactieve brochure over de USA aan. Download hem nu gratis voor je desktop, tablet en mobiel.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

Weird Texas

Naast cowboysteden, ranches en uitgestrekte landschappen, is Texas de thuisbasis van een aantal eigenzinnige attracties en plekken. Van het monument in Cadillac Ranch, bestaande uit tien Cadillacs dat symbool staat voor de Gouden Eeuw van de Amerikaanse auto, tot aan de Lajitas Ghost Town met een bierdrinkende geit als burgemeester, het kan hier niet vreemd genoeg in Texas.