Dit is Texas uit kikker- en vogelperspectief

In de op één na grootste staat van de VS is het één grote kruip- en klapperpartij: kikkers, vogels, vlinders en vleermuizen – in Texas komen niet alleen ornithologen en amfibieënliefhebbers aan hun trekken, maar ook alle toeristen die van een dierenspektakel houden. Zo wordt een gezellige zomeravond gezoet met een gratis kikkerconcert, terwijl een vogel zijn dans op het water uitvoert.

Een kikker zo groot als een koe: De Noord-Amerikaanse brulkikker in de Texaanse moerassen

Zowel op het land als onder water is Texas het leefgebied van meer dan 225 soorten reptielen en amfibieën. Maar er is er één die harder kwaakt dan alle andere: de Amerikaanse brulkikker. Deze bijzondere soort mag dan niet zo groot zijn als een os, maar hij is wel 20 centimeter lang en kan meerdere kilo’s wegen. Hij voelt zich vooral thuis in de dichte oevervegetatie van de zuidoostelijke moerassen van Texas en is van veraf te herkennen aan zijn diepe gekwaak. Dus… zet je oren open en geniet van het gratis concert.

 

 

Een dans op het water: De roodhalsreiger in kustwateren

Gordijn op en podium voor de golfdanser van Texas: met slechts een geschatte 3.500 tot 4.250 broedparen is de roodhalsreiger de zeldzaamste reigersoort in Noord-Amerika – maar ook één van de meest buitengewone. Ooit gejaagd als een populaire trofee om dameshoeden te versieren met zijn veren, kunnen bezoekers vandaag de dag genieten van een bijzonder spektakel: in tegenstelling tot andere reigersoorten die stilstaan tijdens het vissen, stuit de langbenige roodhalsreiger op zijn prooi in een schijnbaar ongecoördineerde loop. De kans om zo’n spektakel te zien is groot, want in kustwateren rond de Golf van Mexico leeft de grootste populatie van het land.

 

 

Een hemel vol met trekkende vlinders: De American Snout vlinder in Zuid-Texas

Als de lucht donker wordt, stoppen de auto’s en is er een zachte vleugelklep in de lucht – dan is de Amerikaanse Snout vlinder op weg door Zuid-Texas. In enorme zwermen van wel 75 miljoen soortgenoten reist de vlinder met de kenmerkende kop honderden kilometers over de staat en kan tot aan de oostkust van Canada vliegen. In 1916 zou één vlucht zo groot en dicht zijn geweest dat overdag de straatverlichting aan moest.

Batman onder zijn leeftijdsgenoten: De Austin Bat Kolonie

Als de zon ondergaat, ontwaakt niet alleen Austin’s nachtleven, maar ook de miljoenen vleermuizen die onder de Ann W. Richards Congress Avenue Bridge leven. Deze grootste stadskolonie ter wereld migreert elk jaar van Mexico naar Texas, waar het een ideaal zomerhuis vindt in de gaten en spleten van de brug. De dieren zijn niet alleen nuttig als ze op muggen jagen langs de Colorado rivier, maar bieden ook elke avond een echt spektakel als ze de brug in drommen verlaten.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.