5x knusse herfst vakantiehuisjes midden in de bossen

De herfstvakantie is alweer voorbij. Maar dit blijft een periode met boswandelingen in de frisse lucht, knusse avonden op de bank en het geluid van tegen de ramen tikkende regendruppels. Voor de hoognodige ontspanning is niks fijner om deze vrije dagen buitenshuis te besteden en te genieten van rust en ruimte, dichtbij huis.

Of je nu opbloeit van de zilte zeelucht, het liefst hoog in de bomen overnacht of met de hele familie in een luxe villa wilt verblijven: Natuurhuisje heeft voor ieder wat wils. Om het herfstgevoel extra aan te wakkeren, deelt het boekingsplatform een aantal prachtige accommodaties midden in de Nederlandse en Belgische bossen.

Hoog tussen de bomen in Drenthe

Het knusse gevoel van een cabin, maar dan met een unieke twist: dit natuurhuisje, grenzend aan Nationaal Park Dwingelderveld, bevindt zich op bijzondere hoogte. De boomhut beschikt over maar liefst drie slaapkamers een ruime veranda en zelfs een jacuzzi. Perfect om na een sportieve herfstwandeling in weg te zakken, te genieten van het uitzicht en tot rust te komen.

Natuurliefhebbers kunnen in de nabije omgeving hun hart ophalen: naast Nationaal Park Dwingelderveld is het huisje omringd door nog 2 nationale parken en een aantal kleinere natuurgebieden. Ook het populaire Giethoorn, verschillende markten en oude dorpjes zijn binnen handbereik. Wat er tijdens de vakantie ook op de planning staat: na een dagje buitenshuis kan bij binnenkomst de ouderwetse kachel aangemaakt worden en het hete theewater worden ingeschonken.

 

 

Uniek overnachten in Stekene

Duurzaamheid gaat een steeds grotere rol spelen bij het maken van allerlei keuzes, en de eigenaar van dit natuurhuisje heeft dat begrepen. Diep in de bossen van Stekene bouwde hij eigenhandig en met natuurlijke materialen de bijzondere woning. Het omliggende perceel van 2.600m2 wordt zoveel mogelijk ongerept gelaten om de planten en dieren uit de omgeving te laten floreren, en dit is duidelijk te merken: door de beschutte ligging van het natuurhuisje voelt het alsof je de enige bent in het bos en is het enkele omgevingsgeluid dat de stilte doorbreekt het gezang van de vogels.

De woning wordt omgeven door bos- en polderlandschap, en daarnaast kunnen stads- en cultuurliefhebbers het nabijgelegen Antwerpen of Gent bezoeken. Met het bijzondere interieur, de compleet uitgeruste keuken en comfortabele meubels is de kans echter groot dat de vakantie vooral binnenshuis wordt gevierd.

Dutch Design in Epse

Voor iedereen die waarde hecht aan ruimte, licht en met name design is dit natuurhuisje in Epse een schot in de roos. Onder leiding van ontwerper Piet Hein Eek is de woning namelijk uitgegroeid tot een waar Dutch Design natuurhuisje, en dat is duidelijk terug te zien: de woonkamer van het huisje is maar liefst 20 meter lang, en middenin deze ruimte staat een prachtige keuken met kookwerkbank.

Ook de overige ruimtes zijn modern, licht en sfeervol ingericht, waarbij de details niet over het hoofd zijn gezien. Met vier ruime slaapkamers is dit een fijne plek voor een groot gezin of een kleine familie: overdag kunnen de bossen van Gorssel, de IJssel en Epse ontdekt worden, in de avond kan de pizza-oven ontstoken worden. Een weekend in dit huisje is al genoeg om bij te praten en tot rust te komen, maar als je eenmaal een stap binnen hebt gezet wil je hier waarschijnlijk niet meer weg.

 

 

Slaap tussen de dieren in rural Antwerpen

Op het eerste oog ziet dit tiny house er waarschijnlijk niet enorm sfeervol uit, maar oordeel niet te snel. In tegenstelling tot het donkere en robuuste uiterlijk is deze woning van binnen geheel in Scandinavische stijl ingericht. Ook zijn alle basis faciliteiten aanwezig, van knusse keuken tot moderne badkamer. De echte uitblinkers zijn echter de bijzondere extra’s: zo kun je hier gebruik maken van een koudwaterbad om vervolgens op te warmen in de Finse sauna. Daarnaast beschikt het huisje over 1 hectare aan eigen grond, welke enkel wordt gedeeld met nieuwsgierige reeën, eekhoorns en vogels. Een echte wellness ervaring dus, maar dan wel in combinatie met het ultieme off the grid gevoel.

Wandel door de duinen van Schoorl

Voor wie het bos het liefst combineert met strand en zee is bij dit natuurhuisje in Schoorl aan het juiste adres. Op slechts 20 minuten fietsen van het strand verwijderd is het een fijne uitvalsbasis voor zwoele nazomeravonden en vele rustgevende wandelingen. Tijdens een wandeling in het duingebied maak je kennis met Schotse hooglanders, kuddes schapen en wilde paarden, en ook in de nabijgelegen bossen is het goed vertoeven.

Na een lange dag in het bos of aan het strand kun je gewapend met een goed boek plaatsnemen op de splinternieuwe bank of een maaltijd klaarmaken in de strakke keuken. Het huisje is pas 2 jaar geleden opgeleverd en dit is duidelijk terug te zien aan de moderne inrichting. Een cabin van alle gemakken voorzien én gelegen tussen zowel de duinen als de bossen: dé ingrediënten ultieme voor ultieme ontspanning.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.