Natuur in Nederland

sport-icoon-verkeersbureaus De natuur in Nederland is schitterend en afwisselend. Heb je ooit een land ontdekt waar het landschap zo vaak wisselt als je er met auto of fiets doorheen rijdt? Bekijk onze tips voor een fijne natuurvakantie in eigen land.

Distelheide bij Doetinchem

Distelheide bij Doetinchem

Kamperen in de natuur

Wist je dat Nederland 132 Natuurkampeerterreinen heeft waar je in alles rust geniet van vrijheid en veel ruimte? Op deze aantrekkelijk gelegen kampeerterreinen draait het om natuurbeleving, duurzaamheid en cultuurhistorie. Of je nu kampeert met een tent, caravan of (huur)camper, iedereen is welkom. Een paar terreinen zijn zelfs speciaal bedoeld voor tentkampeerders. Tot 19.00 uur wordt er een plekje vrijgehouden voor fietsers en wandelaars. Je kampeert dus altijd midden in de natuur! Er zijn ook 9 terreinen voor groepen. Met de Natuurkampeerkaart (in Het Groene Boekje) kunt je op alle terreinen terecht. Je kunt ook de gratis Kamperen app downloaden.

Natuurkampeerterrein Biezen

Natuurkampeerterrein Biezen

natuurkampeerterrein-de-biezen-caravan

 

Dit zijn de leukste hotspots van Nederland

Download nu handige tips over Nederland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

"*" geeft vereiste velden aan

 

Landgoed Geijsteren

Landgoed Geijsteren

natuurkampeerterrein

natuurkampeerterrein-raayerhof-fietskampeerder

natuurkampeerterrein-tull-en-t-waal

Gelderland ontdekken

In de buurt van Arnhem in de provincie Gelderland vind je het plaatsje Rozendaal. Al sinds 1314 is bekend dat hier een kasteel gebouwd was. Het kasteel Rosendael heeft muren die op sommige plekken wel 4 meter dik zijn. Dit moest de hertogen van Gelre beschermen tegen aanvallen van andere overheersers. Het kasteel is tegenwoordig eigendom van Geldersch Landschap & Kastelen en ook te bezoeken. Het kasteel werd volledig gerestaureerd en helemaal opnieuw ingericht zodat het verhaal van vroeger opnieuw verteld kan worden. Kasteel Rosendael herbergt een imposante collectie zilver, meubels en porselein.

Kasteel Rosendael

Kasteel Rosendael

Het omliggende park is in de regio vooral bekend van de Bedriegertjes. Dat is het stukje bij de Schelpengalerij dat geliefd is bij kinderen. Uit de grond spuiten op onverwachte momenten waterstralen. Heerlijk spelen op een warme dag en een uitje voor het hele gezin. Er worden ook regelmatig activiteiten en excursies georganiseerd bij Kasteel Rosendael. Meer informatie hierover vind je op de officiële website.

Spelen bij de Bedriegertjes

Spelen bij de Bedriegertjes