Laat je reisgids thuis en leef als een local in Zuidoost-Azië

De prachtige natuur, vriendelijke bevolking, bijzondere diersoorten en gevarieerde keuken maken Zuidoost-Azië een geliefde reisbestemming. In 2018 bezochten maar liefst 129 miljoen internationale reizigers Zuidoost-Azië en de verwachting is dat dit aantal in 2022 oploopt naar 155 miljoen. Maar wat is nou de beste manier om Zuidoost-Azië te ontdekken?

Onderzoek van Booking.com wijst uit dat Nederlandse reizigers de voorkeur hebben om een bestemming ‘als een local’ te leren kennen. Zo geeft meer dan de helft (55%) aan op zoek te zijn naar authentieke ervaringen die representatief zijn voor de lokale cultuur, en maar liefst 37% wil genieten van de lokale keuken. Booking.com geeft drie tips waarmee reizigers een bestemming kunnen ervaren alsof ze er thuishoren.

1. Verplaats je als een local en pak de taxi

Smartphones spelen een steeds grotere rol bij het reizen en daarom heeft Booking.com onlangs een samenwerking gesloten met de taxiservice Grab, een van de grootste spelers in deze sector in Zuidoost-Azië. Grab geeft reizigers de vrijheid om een taxi te bestellen via een app die ze kennen en vertrouwen. Particuliere taxiservices zijn in Zuidoost-Azië bij de lokale bevolking zeer populair: van de 16 miljard ritten die vorig jaar wereldwijd gemaakt zijn, was Azië goed voor 70%. Het is extra goed nieuws voor Booking.com-klanten die op vakantie zijn in Cambodja, Indonesië, Maleisië, Myanmar, Filippijnen, Singapore, Thailand of Vietnam. Dit zijn namelijk de acht Zuidoost-Aziatische landen waar Grab beschikbaar is en waar reizigers rechtstreeks via de Booking.com-app een chauffeur kunnen bestellen. Ze hebben toegang tot drie miljoen chauffeurs van Grab, live updates over de locatie van de auto, real-time routebeschrijvingen en online betaling via de app.

 

 

2. Leef als een local

Ruim een derde (37%) van de Nederlandse reizigers wil in een woning of appartement verblijven omdat ze de bestemming dan kunnen ervaren als iemand die er woont. Booking.com biedt een ruime keuze aan accommodaties die reizigers het gevoel geven thuis te zijn.

Extra tips om te leven als een local:

  • Let bij het kiezen van een verblijf op de keukenvoorzieningen, zodat je zelf de lokale ingrediënten goed uit kan proberen in de heerlijkste gerechten.
  • Geen betere plek om lokale ingrediënten te vinden en inspiratie op te doen dan de markt. De lokale bewoners doen er ook hun boodschappen en je bent er vaak goedkoper uit. De volgende vier producten worden onder Nederlandse reizigers het meest gekocht om mee naar huis te nemen: lokale ambachtelijke producten (22%), kleine souvenirs (22%), lokale kunst (21%) en decoratieve artikelen (12%)5.

 

 

3. Ga buiten de gebaande paden

Leer een bestemming beter kenner door niet alleen de populaire buurten te bezoeken, maar ook de rustigere straten. Begin in het centrum van de stad en verplaats je dan in de richting van de omliggende wijken.

Tips om minder toeristische activiteiten te doen:

  • Lokale evenementen zijn een mooie manier om je tussen de locals te begeven: denk bijvoorbeeld aan lokale kunstmarkten of een muziekfestival.
  • Wil je je ‘leven als een local’ combineren met een sportieve activiteit? Dan is een bezoek aan een lokaal sportcentrum een goed idee. Ga spinnen of doe mee aan een yogales. Je hoort er nieuwe muziek, werkt aan je conditie en je ontmoet nieuwe mensen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.