De mooiste Costa Ricaanse stranden aan de Pacifische en Caribische kust

Costa Rica staat bekend om haar jungle met rijke flora en fauna, maar ook om de eindeloze kustlijn met prachtige stranden. Bijzonder aan Costa Rica is dat het toegang heeft tot twee kustlijnen: de Caribische kustlijn en de Pacifische kustlijn. Zo is er voor iedere strandganger wat wils; de Pacifische westkust is een waar surfparadijs met hoge golven en ruige baaien en de Caribische oostkust is juist perfect om bij te komen op een prachtig wit bountystrand met kalme zee.

Bovendien besteedt Costa Rica extra veel aandacht aan het schoonhouden van stranden om de leefbaarheid voor tropische diersoorten zoals zeeschildpadden te behouden. Genoeg redenen dus om de stranden van Costa Rica te ontdekken! Door de grote hoeveelheid aan kustplaatsen kan het lastig zijn om te kiezen welke stranden onmisbaar zijn. Daarom hieronder vijf bijzondere Costa Ricaanse stranden aan de Pacifische en Caribische kust.

Playa Flamingo – Pacifische kust

Met het fijnste witte zand en ongerepte blauwe wateren is Playa Flamingo één van de mooiste stranden van Costa Rica. Het strand ligt in de regio Guanacaste, een relatief onontdekte regio in het noorden van het land, goed bereikbaar door de KLM vlucht via San José naar Liberia. Vanaf dit witstrand kunnen vakantiegangers proosten op de prachtige zonsondergang, de Stille Oceaan verkennen of een surfles ondernemen. Playa Flamingo ligt op 30 minuten rijden vanaf Tamarindo, een populaire badplaats in Guanacaste door de vele restaurants, populaire surfstranden en het bruisende nachtleven.

 

 

Playa Manuel Antonio – Pacifische kust

Playa Manuel Antonio is een populaire bestemming in Costa Rica, met name doordat het strand zich in een nationaal park bevindt. Hier combineer je een bezoek aan het nationale park met een verfrissende duik in de oceaan. De groene palmbomen van de jungle in combinatie met het witte strand, voorzien bezoekers van prachtig vergezichten. Loop door de groene flora van het nationale park of ontspan onder het genot van een cocktail op het strand. De rijke biodiversiteit van dit gebied en de schat aan avontuurlijke activiteiten, maken dit een bijzondere bestemming in het tropische Costa Rica.

 

 

Playa Montezuma – Pacifische kust

Montezuma is één van de meest sfeervolle dorpjes van Costa Rica en is gelegen op het schiereiland Nicoya. Er is ontzettend veel te doen in dit authentieke vissersdorpje met straatjes vol sieradenwinkels en yogascholen. Geniet van verse vis op de BBQ tijdens de lunch of maak een wandeling naar de Montezuma Falls. Avontuurlijke reizigers kunnen hier snorkelen en maken kans op het spotten van roggen, schildpadden en bijzondere vissoorten. Vanaf Playa Montezuma gaan er verschillende boottours naar Isla Tortuga waar een gids je de onderwaterwereld laat zien tijdens een snorkeltocht.

Montezuma is het best bereikbaar per veerboot. Reizigers stappen op in Puntarenas om vervolgens de golf over te steken en te eindigen in Paquera op het schiereiland Nicoya. Vanaf hier is het slechts tien minuten rijden naar Montezuma.

Playa Punta Uva – Caribische kust

Dit prachtige gebied aan de Caribische kust kent paradijselijke witte stranden en is een stuk minder toeristisch dan het nabijgelegen Puerto Viejo. Verblijf tussen de locals op het strand en ontdek het kristalblauwe water tijdens een snorkeltocht. Te veel zon en op zoek naar schaduw? In slechts enkele stappen wandel je de beschutte jungle in en geniet je van de aanwezige fauna: apen, toekans, luiaards en veel meer diersoorten zijn hier te spotten.

Playa Manzanillo – Caribische kust

Het kleine dorpje Manzanillo ligt acht kilometer ten zuidoosten van Puerto Viejo aan de Carribische kust. Ondergedompeld in een vrolijk Afro-Caribisch ritme, heeft dit ongerepte dorpje een aangenaam relaxt gevoel. Ontdek de lokale cuisine met een grote verscheidenheid aan vis, krab, garnalen en kreeft – die slechts enkele meters verder zijn gevangen. Het prachtige strand en de relaxte sfeer zijn de belangrijkste trekpleisters voor de meeste bezoekers. Het gouden zandstrand, gevormd als een brede halvemaan, strekt zich uit over 3.5 km en is omringd met palmbomen. Verken de prachtige koraalriffen die hier vlak voor de kust te vinden zijn of neem een verfrissende duik in het kalme water van de Caraïbische Zee.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.