Waar brengen Nederlanders de kerst door in het buitenland? Een top 5

Veel Nederlanders besluiten om niet thuis bij de kerstboom te blijven, maar om de sneeuw of de zon op te zoeken in het buitenland. Als grootste reisorganisatie van Nederland die alle soorten reizen aanbiedt, heeft TUI een goed overzicht van de voorkeuren van deze wintervakantiegangers. De top 5 van de meest populaire vakantiebestemmingen de komende kerstdagen is heel divers.

Zon trekt de meeste liefhebbers

De zon trekt de meeste liefhebbers, net als vorig jaar. Spanje blijft de publiekslieveling en dan vooral de zonzekere Canarische eilanden. Maar ook een kerst in de sneeuw blijft populair en de meeste Nederlanders kiezen dan toch voor Oostenrijk. De sneeuwcondities zijn er goed op dit moment en het ziet er naar uit dat er met de kerst uitstekende ski-mogelijkheden zijn.

 

 

De top 5 bestemmingen deze kerstvakantie

De zon moet schijnen

Wat verder vliegen om er zeker van te zijn dat de zon er fel schijnt boven het witte strand is ook geen probleem gezien de 3e plaats die Curaçao bekleedt in deze top 5. De Kaapverdische eilanden lopen in op de ‘zon-koplopers’. Het zijn vooral de all inclusive hotels en brede stranden van de eilanden Sal en Boa Vista die veel mensen trekken, maar combinaties met de meer cultuurrijke eilanden Sao Vicente en Santiago maken deze eilandengroep extra aantrekkelijk. Tot slot is Egypte weer bezig aan een opmars nu naast Hurghada ook Sharm el Sheikh weer volop meedoet.

 

 

In totaal gaat ongeveer hetzelfde aantal reizigers naar de sneeuw, het aantal mensen dat naar de zon vliegt is wel gestegen.

Trends Kerstvakantie

Een witte kerst blijft trekken en niet alleen in de bekende wintersportlanden. Finland trekt steeds meer mensen die naast ski’s ook wel eens met een hondenslee of snowscooter over de sneeuw willen glijden. En het noorderlicht zien blijft toch ook wel op de verlanglijst van velen staan. De zonzekere bestemmingen in de winter zijn beperkter dan in de zomer. De Kaapverdische eilanden blijven aan een opmars bezig en er worden ook steeds meer eilanden aangeboden. Hoe minder zeker de zon, hoe prijsgunstiger de bestemming in de winter. Vakantiegangers hebben er echter een ruimer bedrag voor over om zonzekerheid te hebben.

Nu nog weg?

Wie nu nog wel wil met de kerst kan nog een plek onder de zon vinden op Gran Canaria,Tenerife of in Egypte in de badplaats Hurghada. Of wat verder vliegen maar wel tropischer? Dan kun je nog terecht op Dominicaanse Republiek. Voor een witte kerst zijn er hier en daar nog kamers in Oostenrijkse Gerlos.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.