Dit zijn de 3 nieuwe bestemmingen van KLM deze winter

In het komende winterseizoen, dat op 28 oktober van start gaat, biedt KLM drie nieuwe bestemmingen aan: Sint Maarten, Guanacaste Liberia (Costa Rica) en Bangalore (India). Dit winterseizoen continueert KLM de bestemmingen Boston, Las Vegas, Napels en Wroclaw, die afgelopen zomer zijn geïntroduceerd.

De rechtstreekse vluchten naar Sint Maarten werden in 2017 in verband met hurricane Irma stopgezet. In plaats daarvan werd Sint Maarten in combinatie met Curaçao aangeboden. Met ingang van 27 oktober a.s. vliegt KLM echter weer non-stop naar het Caribische eiland. Het gaat om twee vluchten per week, op dinsdag en donderdag, met een Airbus A330.

  • KL0729 vertrekt op dinsdag om 11.20 uur van Schiphol en arriveert om 15.35 uur lokale tijd in Sint Maarten, op donderdag om 11.45 en arriveert om 16.00 uur.
  • KL0730 vertrekt om 18.15 uur lokale tijd uit Sint Maarten en arriveert de volgende dag om 7.50 uur op Schiphol.

 

 

Guanacaste Liberia bevindt zich in het noordwesten van Costa Rica, aan de Grote Oceaan. Met ingang van 29 oktober vliegt KLM vier keer per week met een Boeing 787-9 van Amsterdam naar Guanacaste Liberia, met op de heenreis een tussenstop in San José, de hoofdstad van Costa Rica.

  • KL0717/0719 vertrekt op maandag, dinsdag, vrijdag en zaterdag om 12.35 uur vanaf Schiphol en arriveert om 17.15 uur lokale tijd in San José. Om 19.15 gaat de vlucht door naar Guanacaste Liberia, met aankomsttijd om 20:10 uur.
  • KL0717/0719 vertrekt om 21.15 uur lokale tijd uit Guanacaste Liberia en arriveert de volgende dag om 14.20 uur op Schiphol.

 

 

Bangalore ligt in het zuiden van India en staat bekend om de vele technologiebedrijven die er zijn gevestigd. Vanaf 30 oktober a.s. vliegt KLM op maandag, woensdag en vrijdag tussen Schiphol en Bangalore met een Boeing 787-9. Het vluchtschema ziet er als volgt uit:

  • KL0879 vertrekt om 11.05 uur van Schiphol en arriveert de volgende dag om 00.50 uur lokale tijd in Bangalore, Kempegowda International Airport.
  • KL0880 vertrekt om 02.45 uur lokale tijd uit Bangalore en arriveert de volgende dag om 08.25 uur op Schiphol.

Beperkte capaciteit Schiphol

KLM kan de drie nieuwe bestemmingen ondanks de beperkte capaciteit op Schiphol aanbieden door optimalisatie van het netwerk. Dit betekent dat er continu wordt gekeken of het gebruikte toesteltype en het aantal frequenties dat op een bepaalde route wordt aangeboden, past bij de marktvraag en resultaten van de vluchten. Het kan uiteraard ook betekenen dat bepaalde routes door de slotbeperkingen noodgedwongen eerder dan gebruikelijk worden stopgezet, zoals deze winter het geval is met Colombo (Sri Lanka).

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.