Zo zet Sint Maarten sterke groei en ontwikkeling voort

De afgelopen twee jaar heeft St. Maarten met succes hard gewerkt aan wederopbouw van het eiland na orkaan Irma. Hoewel de Caribische bestemming al langer volop back in business is, laten de laatste ontwikkelingen zien dat St. Maarten haar concurrentie positie stevig heeft teruggenomen. Toeristen genieten weer van hagelwitte stranden, azuurblauwe zee en bijzondere culturen.

De toonaangevende haven verwelkomt 1.1 miljoen cruise passagiers

De haven van St Maarten staat nog steeds bekend als één van de beste van het Caribisch gebied. In de eerste helft van 2019 verwelkomde Port St Maarten bijna 1.1 miljoen cruise passagiers op 373 cruiseschepen. Tot het einde van dit jaar verwacht de haven nog eens 1.5 miljoen cruise passagiers op St Maarten te verwelkomen. “Het is duidelijk dat St. Maarten haar competitieve positie heeft behouden. Grondige onderzoeken, stevige ontwikkeling en strategische planning hebben daar sterk aan bijgedragen. Net als belangrijke partnerships met de cruise industrie, stakeholders en leading players,” laat de Port weten.

Veel verschillende cruisemaatschappijen meren aan bij het veelzijdige eiland, waaronder Holland America Line, Costa Cruises en Royal Caribbean Cruises. Vanuit de haven zijn stranden, bars, excursies, taxfree winkels en de hoofdstad van het eiland op loopafstand.

 

 

80% van de hotels op St. Maarten weer ‘up en running’

Ook met de accommodaties gaat het goed: in september 2019 heeft 80% van de hotels de deuren weer geopend. De meeste hebben een flinke opknapbeurt gehad en zijn volledig vernieuwd. Veel kamers zijn gemoderniseerd en de complexen verduurzaamd. Gasten van elk kaliber kunnen terecht op het eiland: van grootschalige hotels en luxe vakantievilla’s met privézwembad, tot charmante B&B’s en budget hotels.

 

 

Vanaf 2020: 3e rechtstreekse KLM vlucht Amsterdam – St. Maarten

Dankzij de toegenomen vraag in vluchten van en naar St. Maarten, biedt KLM vanaf oktober weer twee directe vluchten per week aan tussen Schiphol en St. Maarten. De tussenstop op Curaçao komt hiermee te vervallen waardoor passagiers in circa 9 uur naar het zonnige eiland vliegen. Vanaf 14 januari 2020 breidt KLM de capaciteit naar St. Maarten verder uit met een derde rechtstreekse vlucht, uitgevoerd door de Airbus A330-200

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.