De top 5 bestemmingen voor echte foodies

Bijna de helft (44%) van de Nederlandse reizigers zegt dat ze een bestemming kiest vanwege het heerlijke eten en drinken*. In plaats van enkel de lokale keuken te proberen in verschillende restaurants en cafés, is het nog leuker (en lekkerder) om de cultuur van een bestemming te ervaren tijdens een kookworkshop.

Booking.com is in de 187 miljoen gastbeoordelingen gedoken en stelde een top vijf samen van de beste accommodaties met overheerlijke kookworkshops wereldwijd.

Sevilla, Spanje

De hoofdstad van Andalusië is de ideale bestemming om het lekkerste Spaanse eten te ontdekken. Met ruim 4000 tapasbars heb je hier genoeg mogelijkheden om regionale specialiteiten zoals salmorejo (een lokale variant van gazpacho) en espinacas con garbanzos te proeven.

En wat is een betere plek om deze foodie-bestemming te verkennen dan het hostel waar je in verblijft? Black Swan Hostel wordt door bezoekers van Booking.com niet alleen geprezen om de kooklessen waarbij gasten zelf overheerlijke paella leren maken, maar ook om de Spaanse gastvrijheid. Het vriendelijke personeel biedt naast kooklessen ook gratis wandelexcursies, uitjes naar flamencovoorstellingen en vele andere activiteiten aan die hun gasten de streek laten verkennen.

 

 

Phnom Penh, Cambodja

De Phnom Penh heeft enkele van de mooiste boeddhistische tempels ter wereld, evenals de prachtige Khmer-architectuur. Het is een stad die je echt moet ervaren en waarvan je de cultuur moet proeven. De beste manier om dit te doen is door je onder te dompelen in de gedurfde smaken van de Cambodjaanse keuken.

Typisch Cambodjaanse gerechten bevatten Thaise, Vietnamese en Chinese invloeden maar zijn milder en frisser van smaak en zijn rijk aan verse kruiden en pittige smaakversterkers. Van exotische curiosa zoals rundvlees bestrooid met rode mieren en gefrituurde vogelspin tot dineren op z’n Frans: er is voor ieder wat wils. Reizigers die liever geen insecten eten maar toch exotische smaken mee naar huis willen nemen, leren bij het SLA Boutique Hostel onder andere hoe ze een typisch Cambodjaanse papajasalade moeten maken.

 

 

Arequipa, Peru

De huidige populariteit van klassieke Peruaanse gerechten zoals quinoa, ceviche en de cocktail pisco sour hebben de Peruaanse keuken een moderne reputatie bezorgd. Het culinaire erfgoed van het land gaat echter duizenden jaren terug en combineert culturele invloeden van het Inca-rijk, de prominent aanwezige Japanse gemeenschap en Europa. En niet alleen de rijke geschiedenis maakt Peru een paradijs voor lekkerbekken. Van de 104 ecosystemen die op de aarde bestaan, heeft Peru er 80, waardoor dit een van de landen is met de hoogste biodiversiteit ter wereld. Maar weinig landen hebben zoveel gewassen en plantsoorten als Peru (waaronder duizenden soorten aardappels, om je maar een idee te geven!)

Casa de Avila bevindt zich in Arequipa, een stad met een opvallende eigen keuken waarin de invloeden van de Spanjaarden doorsijpelt. Je kunt deelnemen aan de kooklessen van Casa de Avila, waar je lokale gerechten als rocoto relleno leert maken, een gerecht van gevulde paprika’s dat zijn oorsprong vindt in Spanje, en causa, een fotogeniek gerecht dat uit laagjes aardappel bestaat.

Pushkar, India

Eigenlijk bestaat ‘de Indiase keuken’ niet. Het zijn eerder 30 regionale keukens, elk met hun eigen smaak en ingrediënten. De keuken van Rajasthan, een droge regio in het noorden van India, wordt gekarakteriseerd door voedzame specialiteiten en het enthousiaste gebruik van melk, ghee (geklaarde boter) en karnemelk. Het bekendste gerecht is waarschijnlijk het overheerlijke dal baati churma, dat bestaat uit kleine broodballetjes die in een geurig linzenstoofpotje worden gedoopt en geserveerd worden met gezoete broodkruimels, op smaak gebracht met kardemom.

Shivani en haar team bij Pushkar Cooking Art and Home Stay leren je niet alleen de perfecte baati te bereiden, maar zijn volgens reizigers van Booking.com ook geweldige hosts. Ze geven het personeel van de accommodatie een 9,7 op een schaal van 1 tot 10.

Koh Lanta, Thailand

Koh Lanta is het minder toeristische buureiland van Koh Phi Phi en is wereldberoemd om zijn stranden, snorkelmogelijkheden en smaragdgroene water. Dankzij Maleise en Indiase invloeden is dit ook de perfecte plek om massaman-curry te proberen (vrij vertaald: moslim-curry).

De Thaise keuken heeft verder geen introductie nodig, maar wie wat Thaise smaken aan zijn of haar repertoire toe wil voegen kan bij Mon van Sweet Life Community Guesthouse een kookcursus volgen die van harte wordt aanbevolen door de reizigers van Booking.com.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.