Travel Counsellors gaat partnership aan met Trashpackers

Tijdens de Travel Counsellors Conferentie inspireerde ‘trashpacker’ Tijmen Sissing als gastspreker met zijn missie om wereldwijd zwerfafval op te ruimen en awareness te creëren voor het plasticprobleem. Travel Counsellors gaat nu een partnership met hem aan waarbij Tijmen als ‘Sustainable Travel Ambassador’ bij Travel Counsellors, lokale partners en reizigers meer bewustzijn gaat creëren over plastic afval en concrete tips geeft over waar je zelf op kunt letten in je dagelijkse leven en op reis.

Tijmen Sissing, een klant van Travel Counsellors, vertrok in 2017 als backpacker naar Zuidoost Azië. Alhoewel hij als fervent reiziger enorm genoot van de schoonheid van de regio, verbaasde hij zich ook over de hoeveelheid zwerfafval dat hij daar op de stranden aantrof. Hij sprak er met andere reizigers over en zijn verbazing werd door velen gedeeld. Maar daar hield het voor hem niet op, hij kwam in actie. Hij ging afval opruimen in een rivier in Phnom Penh in Cambodia en dit bleef niet onopgemerkt. Vele locals en toeristen vonden het interessant wat hij aan het doen was en sloten zich zelfs bij hem aan. Bij de volgende ‘clean-up’ in Maleisië ging een video van de actie viral en zo werd de term ‘trashpacker’ geboren. In navolging van Tijmen gingen mensen wereldwijd zelf ook aan de slag om clean-ups op te zetten en zo ontstond er een heuse Trashpackers beweging. Op de website www.trashpackers.org wordt bijgehouden hoeveel vuilniszakken er al zijn opgeruimd, het doel is om 100.000 vuilniszakken in een jaar te verzamelen.

 

 

“Veel mensen waren sceptisch toen ik hiermee begon, die zagen het alleen maar als onbegonnen werk om die puinhoop op te ruimen. Ik hak dat woord graag doormidden. Als je begint met de ‘puin’ opruimen laat je zien dat er ‘hoop’ is.” Aldus Tijmen in een interview in de krant Tubantia.

Travel Counsellors is ontzettend blij met de samenwerking. Oprichter en Managing Director Fred van Eijk: “We zijn in de reisbranche vaak alleen maar bezig met de schoonheid van de bestemmingen die we verkopen. Maar de letterlijke schoon-heid gaat ons ook allemaal aan. We vinden het bij Travel Counsellors heel belangrijk om iets terug te doen voor de communities waar we onze klanten naartoe sturen. Ons motto is ‘We Care’ en dat geldt ook zeker voor het milieu. We zien dit dus als een mooie stap om sustainable travel meer in de spotlight te gaan zetten.”

 

 

Op 20 juli 2019 is het ‘Global Trashpacking Day’, waarbij Tijmen hoopt in 75 landen wereldwijd tegelijk zwerfafval op te gaan ruimen. Hij roept reizigers en locals overal ter wereld op om mee te doen en een eigen clean-up te organiseren. Aanmelden kan via de website. Vergeet ook vooral niet om een filmpje te maken van jouw opruimactie voor de awareness video. Bekijk ook eens de aftermovie van vorig jaar:

Doel is om zoveel mogelijk mensen te betrekken in deze ‘movement’ om samen te strijden tegen het plasticprobleem en de wereld adembenemend mooi te houden voor alle toekomstige reizigers.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.