Nederlanders zijn het kwakkelweer zat en boeken massaal hun vakanties naar de zon

De jaarlijks terugkerende boekingspiek tijdens de geijkte vroegboekperiode (december, januari en februari) bleef dit jaar langer uit; de vakantieboekingen kwamen moeizaam op gang. De zomer van vorig jaar was fantastisch qua weer en velen hebben langer gewacht met boeken om te zien of zich dat dit jaar zou herhalen. Nu de voorjaarszon op zich laat wachten en het Nederlandse weer definitief ‘kwakkelweer’ genoemd kan worden, willen Nederlanders ervoor zorgen dat ze straks toch nog naar de zon kunnen. Dit zorgt voor een heuse inhaalslag in zomervakantieboekingen.

Neckermann Reizen registreert nu een groei van meer dan 20% in vergelijking met een jaar geleden. “Zelfs de maand juni, die doorgaans minder populair is, laat nu een sterke groei zien en de eerste zonvakantiebestemmingen beginnen vol te lopen met verblijven in juli en augustus”, stelt de reisorganisatie vast.

Ongunstige weergoden

Los van een enkele uitschieter waarbij de temperatuur ineens richting de 30 graden ging laten de weergoden het dit jaar afweten. Vakantiegangers zijn het Nederlandse weer beu en willen het niet langer afwachten. Zij boeken nu massaal last minute vakanties naar zonnige bestemmingen.

 

 

Weeronline gaf afgelopen weekend aan dat de verwachting voor juli en augustus ook niet de beste papieren heeft. Zij concluderen: ‘Augustus brengt typisch Nederlands zomerweer met buien en regelmatig koele dagen’. Ook het antwoord op de vraag waar we heen moeten voor de zon is kort en krachtig: ‘Als je echt stabiel zonnig en warm weer wil, moet je dus niet in eigen land blijven’, aldus Weeronline. Uit eigen onderzoek van Neckermann Reizen is gebleken dat mooi weer, naast een goede prijs, nog steeds de hoogste prioriteit heeft bij het boeken van een vakantie; voor maar liefst 71% is het weer de zwaarst wegende factor in het besluit voor de vakantiebestemming.

 

 

Advies van Neckermann: wacht niet te lang

De keuze in vakantiebestemmingen voor de zomervakantie geeft een ander beeld dan vorig jaar. “Turkije, Griekenland en Marokko groeien sterk en beginnen aardig vol te lopen voor het hoogseizoen”, vertelt Jacco Tas, Directeur Differentiated & Complementary Business bij Thomas Cook, “Voor Egypte hebben we de capaciteit zelfs verder uitgebreid”. Ook ziet Jacco Tas duidelijk dat Tunesië weer terug is als volwaardig vakantieland na een aantal jaar van onrust.

Tas adviseert vooral gezinnen met kinderen om niet nog veel langer te wachten met het kiezen van hun vakantie. “Gezinnen zijn vaak minder flexibel wanneer het aankomt op reisdata en willen graag een grotere kamer, maar die zijn vaak het snelst uitverkocht”, legt hij uit. Een andere tip is om ook te kijken naar vliegtickets vanaf regionale luchthavens als Groningen, Rotterdam en Eindhoven. Wachtrijen zijn hier vaak korter en parkeren is over het algemeen goedkoper, wat zeker in het drukke hoogseizoen aangename voordelen kunnen zijn.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.