Steeds meer Nederlanders kiezen voor een vakantie in Duitsland

Van januari tot en met april 2019 registreerde het Bundesamt für Statistik 23,8 miljoen internationale overnachtingen in Duitse hotels en accommodaties met ten minste tien bedden. Dit is een stijging van 3,0 procent ten opzichte van dezelfde periode in het voorgaande jaar.

“De late datum van de paasvakantie in april van dit jaar leidde tot een bijzonder groot aantal reizen vanuit de belangrijkste Europese markten. We registreerden een groei met dubbele cijfers uit Nederland, Italië, Spanje, Denemarken en Zweden”, verklaart Petra Hedorfer, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT).

Toename overnachtingen Nederlanders

Het aantal overnachtingen van Nederlanders steeg in april 16,6 procent ten opzichte van de maand april in het voorgaande jaar. In de eerste vier maanden van dit jaar was er een groei van 5,2 procent in vergelijking met dezelfde periode in 2018.

 

 

Ook als campingbestemming is Duitsland toenemend populair bij Nederlanders. Volgens een onderzoek onder bijna 30.000 gebruikers van het online reisportaal Zoover.nl steeg Duitsland van de negende plaats in 2016 naar de eerste plaats in 2019. Duitsland scoorde 8,47 punten, gevolgd door Oostenrijk (8,39), Tsjechië (8,02), Frankrijk (7,95) en Luxemburg (7,85).

 

 

Duitsland wint daarmee de ‘Zoover Award voor beste campingland van Europa 2019’. Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau, heeft de felbegeerde consumentenprijs in ontvangst genomen. De prijs is toegekend op basis van 29.752 beoordelingen die de afgelopen twaalf maanden op Zoover zijn geplaatst. Er is hierbij gekeken naar de gemiddelde waardering van campings in Europa met uitzondering van Nederland.

Ontvang gratis leuke Duitsland activiteiten

Je kunt meer handige Duitsland tips en bezienswaardigheden via e-mail ontvangen. Ook doen we er gratis een Duitsland plattegrond bij.

 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Michaela Klare, directeur van het Duits Verkeersbureau, legt uit waarom Duitsland door Nederlandse kampeerders in toenemende mate gewaardeerd wordt: “Naast een goede bereikbaarheid en prijs-kwaliteitsverhouding, waarderen onze campinggasten de regionale verscheidenheid, de toeristische infrastructuur en de gastvrijheid. Je ziet nu dat de professionalisering van het campingaanbod zich uitbetaalt. Ook de prachtige zomers van de laatste jaren hebben bijgedragen aan wunderbare zomervakanties in Duitsland!”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.