Dit zijn 2 van ‘s werelds beste stranden en ze liggen op Kreta

Kreta is het grootste en meest zuidelijke eiland van Griekenland. Het is de 5e grootste eiland van de middellandse zee. Het is 260 km lang en het breedste gedeelde is 60 kilometer. Elk jaar bezoeken duizenden o.a. Nederlandse toeristen het zonovergoten Kreta. Het heerlijke klimaat, de fraaie stranden, de rijke cultuur, de heerlijke lokale keuken en de vriendelijke bevolking maken van het best bezochte eiland van Griekenland een ideale vakantiebestemming.

Veel mensen denken dat Kreta dan te druk is en dat er alleen massatoerisme te vinden is, maar niets is minder waar. Kreta is groot, er zijn rustige plekken in overvloed. Zo is er op Kreta voor elk wat wils. Jongeren vinden hun vertier aan de noordkust, mensen die rust zoeken, vinden dat aan de zuidkust.

 

 

Ga zonnen op de mooiste authentieke stranden van Kreta

De Griekse stranden van Balos en Elafonissi op Kreta, behoren tot de 25 beste stranden in de wereld voor de 2019, volgens beoordelingen van miljoenen reizigers die gebruik maken van reizen TripAdvisor platform, om hun ervaringen van vakantie articuleren en bestemmingen of inspiratie voor uw vakantie planning.
Een van de mooiste plekjes op Kreta is Elafonissi. Het is een paradijselijk roze strand omgeven door een prachtig azuurblauwe zee. Het strand ligt op 76 kilometer ten zuidwesten van Chania. Je gelooft je ogen niet met dat azuurblauwe zeewater, witte strand, eilandjes en de prachtige kleuren van de zee.  Elafonissi is een klein eilandje op ongeveer 150 meter van de kust. Zowel op het eilandje als op het vasteland zijn prachtige stranden. Het is een gebied met zandheuvels, het water tussen het eilandje en de kust is erg ondiep en er liggen hier allerlei schelpen die soms een bepaalde zilverachtige kleur aan het zeewater geven en het zand roze kleuren.
Als je er nog in een van de top 25 stranden van de wereld wilt genieten dan hoeft u ook niet zo ver te rijden. Bij Balos Lagoon , in de Noordwest punt van Kreta, kunt u genieten van nog een wonderschone, tropische locatie van Kreta. De lagune ligt in een komvormige baai en het verbindt het schiereiland met een dunne strook wit (hard) zand met het eilandje Tigani. De kleuren van het zeewater in de ondiepe lagune zijn erg fraai en je hebt uitzicht op de eilanden Agria Gramvousa en Imeri Gramvousa. Op Gramvousa staat een Venetiaans fort en je kunt een dagje strand combineren met een bezoek hieraan.
Naast Elafonissi en Balos heeft Kreta veel stranden voor diegene die op zoek is naar meer rust en authenticiteit. Breng een bezoek naar het strand van Marathi op het schiereiland Akrotiri bij Chania. Hier heerst altijd een leuke en ontspannen sfeer.

 

 

Ontdek de talloze pittoreske dorpjes van Kreta

De mooiste en meest pittoreske dorpen van Griekenland vind je wellicht op Kreta. Ben je wat avontuurlijk aangelegd, verlaat dan populaire plaatsen en ontdek de vele verborgen sieraden die het eiland rijk is. Dorpjes als dit van Loutro aan de Mourikaap op ca. 74 km ten zuiden van Chania. Het gezellige kustplaatsje met zijn wit-blauwe huisjes en kristalhelder water is alleen per boot te bereiken vanaf Chora Sfakion.  ilovegriekenland.nl/bestemmingen/kreta-paelohora

Trekking op Kreta

Kreta is een uitstekende bestemming voor trekking. Velen toeristen nemen elke jaar deel aan een georganiseerde trip naar de 18 kilometer lange Samariakloof. Wil je niet zo ver stappen of trek je er liever alleen op uit, dan is de ca. 7 kilometer lange Imbroskloof een goed alternatief. 

Proef de lokale specialiteiten van Kreta

Er zijn heel wat heerlijke typisch gerechten op Kreta. Een ervan is sfakia, een kleine pannenkoek gevuld met fetakaas en overgoten met tijmhoning. Ook niet te versmaden  zijn dakos, hard Kretenzisch brood met olie, tomaten, fetakaas en kruiden. De Kretenzische olijfolie vormt in combinatie met de lokale kruiden de basis voor vele gerechten die op Kreta kunt proeven.

Voor meer informatie, bezoek de link met algemene informatie over Kreta: www.incrediblecrete.gr

Dit zijn de leukste hotspots in Griekenland

Download nu handige tips over Griekenland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.