Eten & drinken & het nachtleven in Griekenland

eten-drinken-icoon-verkeersbureaus Proef de heerlijke traditionele gerechten uit Griekenland. En proef de Griekse sfeer! De traditionele keuken van dit land is eigenlijk een typisch mediterraanse keuken en kun je vergelijken met Italiaans eten. Daarnaast toont het ook veel gelijkenissen met de Balkan en het Midden-Oosten. Kruiden worden veel gebruikt en olijfolie is een ingrediënt dat de Grieken zeker niet kan missen.

Inktvis is een populair gerecht Griekenland

Inktvis is een populair gerecht Griekenland

Restaurants in Griekenland

Tzatziki, Gyros en de Griekse salade zijn erg bekend. Daarnaast is de Griekse olijfolie een zeer bekend fenomeen. Deze producten kunnen we ook al in de Nederlandse supermarkten krijgen en bestellen in Nederlandse restaurants. Des te leuker om naar de lokale restaurantjes te gaan. Zij serveren de heerlijkste gerechten en de gastvrouw kookt voor ieder wat wils.

  • 48 – In restaurant 48 verandert het menu elke dag. Het restaurant is gevestigd in een voormalige kunstgalerie met plafonds van maar liefst zes meter hoog. Wijnliefhebbers moeten zeker een bezoek brengen aan dit restaurant, er is keuze uit maar liefst 500 wijnen uit Griekenland, Frankrijk, Italië en Spanje.
  • Elaias Gi – Dit typisch Griekse restaurant ligt in de wat luxe noordelijk gelegen wijk van Athene. Voor een bijzondere gelegenheid is dit restaurant zeker een aanrader vanwege het prachtige uitzicht. Een geliefd restaurant onder de lokale bevolking van Griekenland.
  • Bakaliarakia o Damigo’s – Een verborgen geheim van Athene is Bakaliarakia o Damigo’s. Door de ligging in de drukke straat met vele restaurants zou het zomaar kunnen dat je voorbij dit schattige restaurantje loopt. De specialiteit van Damigo’s is kabeljauw met knoflooksaus, volgens reviews op Tripadvisor de beste van heel Athene. Ook leuk, de wijn die bij Damigo’s wordt geschonken, komt van de familiewijngaard. Voor wie niet van vis houdt, kan hier ook terecht, er is een ruime keuze uit een goede, laaggeprijsde keuken.
Geniet van de Griekse keuken

Geniet van de Griekse keuken

Het nachtleven in Griekenland

Een van de populaire uitgaanswijken is Psirri, waar ontzettend veel bars en clubs zijn waar live muziek wordt gespeeld of heerlijke cocktails worden geschonken. Griekenland is daardoor een ideale bestemming voor veel jongeren. Ook de Griekse eilanden zoals Kreta, Kos en Lesbos zijn populaire bestemmingen voor jongerenvakanties in Griekenland.

Lesbos haven

Lesbos

 

Dit zijn de leukste hotspots in Griekenland

Download nu handige tips over Griekenland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Bouzoukia – Ben je meer op zoek naar het echte, authentieke Griekenland? Ga dan op zoek naar een echte Bouzoukia. De bouzouki is een snaarinstrument waarop men typische Griekse muziek speelt. Een club waar op bouzoukia’s gespeeld wordt, wordt een Bouzoukia genoemd. Ga op zoek naar deze clubs, waar het altijd gezellig druk is en beleef een echte Griekse avond!

Akrotori – Deze club in de wijk Alimos en een luxe ingerichte lounge. Fluwelen banken, gouden standbeelden en een fantastisch uitzicht op de zee maakt een bezoek aan deze club een belevenis om niet te vergeten. Je komt hier niet alleen om te dansen, ook in het luxe restaurant kun je heerlijk dineren voordat het feest losgaat. In de zomer drinkt de jetset van Athene hier champagne op het terras van het zwembad.