Sport & Vrije tijd in Griekenland

sport-icoon-verkeersbureaus Griekenland, dé geboorteplaats van de Olympische Spelen, is ideaal voor het deelnemen aan sport. In het recente verleden heeft het land regelmatig veel grote sportieve evenementen georganiseerd (wereldkampioenschappen, Pan-Europese wedstrijden, belangrijke internationale toernooien), met als bekroning de Olympische Spelen van 2004 die in Athene werden gehouden.

Foto: Visitgreece.gr

Foto: Visitgreece.gr

Deze sportieve evenementen hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de bouw van veel moderne grote en kleine sportfaciliteiten, stadions en trainingscentra in het hele land, voor een breed scala van sport. Trainingscentra waar vandaag de dag de bewoners en bezoekers van de regio in staat zijn, om te oefenen of te trainen in hun favoriete sport: van atletiek, voetbal, volleybal, basketbal tot tennis en golf. Maar ook zeesporten als zeilen, kitesurfen en windsurfen. Bovendien bieden veel hotels in Griekenland hun gasten speciale faciliteiten voor voor sportieve activiteiten zoals basketbal, volleybal, tennis, golf, zeesporten etc.

 

 

De Olympische Spelen

In het westen van de Peloponnesos, in de “Vallei van de Goden”, ligt het beroemdste heiligdom van het oude Griekenland, en de geboorteplaats van de belangrijkste sportieve evenement van alle tijden; De olympische spelen. Olympia is een van de bekendste toeristische bestemmingen in Griekenland, en een van de sterkste merken in de wereld.

Olympia

Olympia is gemakkelijk bereikbaar vanuit andere gebieden van belang in Griekenland. Het is minder dan 4 uur rijden van Athene en op slechts 1 uur van de haven van Patras of vanuit de luchthaven van Kalamata. Er zijn tal van dagelijkse bussen die Athene aansluiten met Olympia. Een andere optie om naar Olympia te gaan vanuit Athene is, gebruik maken van een van de vele rondleidingen beschikbaar vanuit Athene.

Nike

De bezoeker kan echter de indrukwekkende ruïnes van het gebied zien waar de atleten werden opgeleid en lopen in de oude stadion; net zoals de oude Olympiërs deden na hun overwinning van 3000 jaar geleden. Ze kunnen ook het museum bezoeken en de kans krijgen om een aantal ongelooflijke sculpturen te zien, zoals de decoratie van de tempel van Zeus, een van de zeven wonderen van de Oude Wereld, de beroemde Hermes van Praxiteles en het standbeeld van Nike van Panionios.

 

Dit zijn de leukste hotspots in Griekenland

Download nu handige tips over Griekenland. Alleen vandaag gratis te downloaden!

 

Wellness in Griekenland

Bezoekers kunnen ook genieten van festivals zoals het oude Olympia International Festival en het Alfios River Eco-festival, waar ze de prachtige natuurlijke omgeving van de Alfios rivier, ongerepte strand van Kato Samiko dat is slechts 18 km kunnen verkennen. Genieten van de natuurlijke Kaiafas Thermische bronnen. De omgeving van Olympia biedt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan activiteiten zoals wandelen langs de boulevard, en sporten zoals fietsen, raften, kajakken.