Fietsen met een e-bike van Swapfiets in Nederland, België en Duitsland

De herkenbare blauwe band van Swapfiets is vanaf nu ook te zien op e-bikes. Voor een vast bedrag per maand fietsen klanten zorgeloos door de stad op de Swapfiets Power 7. De kwalitatieve e-bike is voorzien van Bosch middenmotor, krachtige uitneembare accu en is maandelijks opzegbaar. Ook voor het e-bike fietsabonnement van Swapfiets geldt dat service aan huis óf in de winkel bij de prijs inbegrepen zijn.

De elektrische Swapfietsen zijn in Nederland als eerste verkrijgbaar in Den-Haag, Rotterdam en Amsterdam. De introductie volgt op een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf met het bereiken van 100.000 klanten in Nederland.

 

 

Wereldwijde primeur

Na de introductie van de stadsfiets met blauwe band, is Swapfiets nu het eerste bedrijf dat in meerdere landen een maandelijks opzegbaar abonnement voor e-bikes introduceert. Swapfiets wil zoveel mogelijk mensen in grote steden op de fiets krijgen om de mobiliteit te bevorderen. De Swapfiets e-bike is een logische vervolgstap door de groeiende populariteit van de elektrische fiets. Het afgelopen jaar was de e-bike zelfs de meest verkochte fiets in Nederland.

 

 

Moeiteloos door de stad

De Swapfiets Power 7 is voorzien van een Bosch middenmotor die tot een snelheid van 25 kilometer per uur ondersteunt. Dankzij de krachtige accu heeft de e-bike een bereik van 200 kilometer en is dus ook geschikt om grotere afstanden af te leggen. In het frame van de fiets is een uitneembare accu verwerkt, waardoor de accu in huis kan worden opgeladen. Dit laatste is een groot voordeel voor inwoners van drukke binnensteden die geen schuurtje of oprit hebben om hun e-bike op te laden. In combinatie met de voordelen van het abonnementsmodel, waarbij Swapfiets altijd verantwoordelijk blijft voor de fiets, zijn de e-bikes van Swapfiets duurzamer en gemakkelijker in gebruik dan andere elektrische fietsen.

Steven Uitentuis, mede-oprichter Swapfiets: “In grote steden blijft mobiliteit een uitdaging. Hoe faciliteer je mensen in hun zoektocht naar duurzame vervoersmiddelen? De fiets is daarin een logische keuze, maar voor wie dagelijks de hele stad door moet is dat een ander verhaal. Daarom komen we nu met een elektrische Swapfiets. Hetzelfde aantrekkelijke abonnement zonder kopzorgen, maar met elektrische aandrijving zodat je zonder te zweten bij je afspraak kunt komen.”

Lancering

In Nederland start Swapfiets met de introductie van de e-bike in Den-Haag, Rotterdam en Amsterdam. De fiets is vanaf 17 juni leverbaar in Den Haag en Rotterdam en een maand later in Amsterdam. Wie zeker wil zijn van de beschikbaarheid van de e-bike in een betreffende stad, kan zich vanaf begin deze maand al aanmelden op de website.

In België kunnen inwoners van Antwerpen en Brussel vanaf halverwege juni gebruik maken van de elektrische Swapfiets. Vanaf dat moment is de Power 7 ook beschikbaar in München en Münster in Duitsland.

Swapfiets biedt een gratis proefrit aan en huidige klanten die bezitten over een Deluxe 7 kunnen deze voor 2 weken kosteloos ‘swappen’ voor een Power 7. Voor alle steden geldt dat geïnteresseerden daarvoor welkom zijn in de lokale Swapfiets winkels.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.