Een bijzondere fietstocht over de Knardijk

Knardijk, Flevolandser kan je het niet krijgen. De dijk is de grens tussen de polders van Oostelijk en Zuidelijk Flevoland. Eind jaren ‘50 een soort navelstreng door het water. De dijk verbond het -eenzaam midden in het IJsselmeer liggende- werkeiland Lelystad-Haven met Harderwijk.

Vrijdag 17 mei en zaterdag 18 mei was de Knardijk het podium voor Radio Knardijk. De voorstelling ‘In de ban van Barneman’ nam de bezoeker mee dwars door de geschiedenis van dit bijzondere stukje Flevoland. Barneman, de gevreesde watergeest van Harderwijk, die in vervlogen tijden de schippers van de Zuiderzee de stuipen op het lijf joeg, gidste de bezoekers aan Radio Knardijk over de dijk.

 

 

‘In de ban van Barneman’ heeft ook een eigen fietsautiotour. Na afloop van de voorstelling, hebben Michiel Rijsberman, gedeputeerde Provincie Flevoland en Hetty Klavers, dijkgraaf van het Waterschap Zuiderzeeland, de fietsaudiotour voor het eerst in gebruik genomen. In deze fietsaudiotour, gemaakt door Prins-te-Paard in opdracht van Provincie Flevoland, neemt Barneman de fietser mee in de geschiedenis van de Knardijk. Zo kan je, al fietsend met de ruige geest Barneman op je oren, de Knardijk en haar verleden op een heel bijzondere manier beleven. De fietsaudiotour staat in Izi TRAVEL, een platform waar ook alle tours over Land Art in Flevoland te vinden zijn.

 

 

De tocht start aan de Hoge Knarsluis, Knardijk Zeewolde (fietsknooppunt 25 en eindigt bij de sluizen van de Lage Vaart, fietsknooppunt 8). De fietsaudiotour is ongeveer 10 kilometer lang. Om niet dezelfde weg over de dijk terug te fietsen is in de app een rondje van 35 kilometer in knooppunten uitgewerkt.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.