Dit is de perfecte vakantie voor het hele gezin

Deze bestemmingen zijn ideaal voor jong én oud. Beleef natuur en cultuur in Valencia met je gezin, maak een reis door de Nederlandse spoorweggeschiedenis en lees alles over bijzondere routes door Texas.

Ciutat de les Arts i les Ciències

Bezoek het Ciutat de les Arts i les Ciències met je gezin

Ontdek Valencia met de kinderen

Er is niets leuker dan samen met kinderen een stad ontdekken. València heeft veel te bieden voor kinderen. In de ‘stad van de kunst en wetenschap’ kunnen kinderen zelf allerlei experimenten uitvoeren en in het l’Oceanogràfic aquarium maak je een onderwater reis door de wereldzeeën. Bioparc is een dierentuin met een reconstructie van 4 zones van het Afrikaanse continent: Madagascar, het gebied rond de evenaar, de savanne en de Kitumgrot. Mis ook niet het Museo de los Soldaditos de Plomo met tinnen soldaatjes en het Museo Fallero met kunst uit de 20e eeuw .

Tinnen soldaatjes

Tinnen soldaatjes

De Turia-Tuinen zijn een andere favoriete plek voor kinderen. Er is een glijbaan in een reusachtig beeld van 70 meter lang vol hellingen, glijbanen en trappen dat het lichaam van de hoofdpersoon uit het sprookje ‘Gulliver’s reizen’ voorstelt. Je kunt ook fietsen of rolschaatsen in de Turia-Tuinen. Net buiten de stad ligt het natuurgebied La Albufera de València. Maak hier een boottocht langs de rijstvelden en spot vogels. Wandel langs de stranden, bouw zandkastelen en geniet aan het eind van de dag van de zonsondergang. Lees hier alles wat je moet weten voor je bezoek aan Valencia met kinderen.


Valencia

La Albufera de València

La Albufera de València staat borg voor bijzondere ervaringen vanwege de boottochtjes om rijstvelden en vogels te bekijken. Zandkastelen bouwen, eindeloze wandelingen maken en varen op een catamaran zijn een paar manieren om met kinderen van de stranden van Valencia genieten.

Valencia regio

Must-sees in Valencia

Oceanogràfic

Het grootste aquarium van Europa bootst de belangrijkste maritieme ecosystemen na met 45.000 exemplaren van 500 diersoorten. Haaien, walrussen, anemoonvissen, witte walvissen, zeedraken en kwallen zijn enkele van de dieren die je kunt zien op de 110.000 m2 van L’Oceanogràfic. Mis niet de didactische tentoonstelling in het dolfinarium en kijk wat er te doen is voor gezinnen met kinderen, zoals Slapen met Haaien of Animalia Paspoort.

Museu les Ciències

Een gebouw met indrukwekkende afmetingen en organische vormen met een heleboel activiteiten en initiatieven die te maken hebben met de evolutie van het leven en het verbreiden van wetenschap en technologie. Dit museum is anders dan anders vanwege het interactieve karakter. Het motto is “verboden niet aan te raken, niet te voelen, niet te denken”. Een eigentijds museum concept waarbij je kunt deelnemen aan en experimenteren met de huidige en toekomstige wetenschap en technologie.

Ciutat de les Arts i les Ciències

Ciutat de les Arts i les Ciències

Bioparc

Lemurs, zebra’s, chimpansees, olifanten, giraffen, nijlpaarden zijn maar enkele van de dieren die in Bioparc te zien zijn. Er zijn in totaal meer dan 4000 dieren van meer dan 250 soorten. Het mooiste is dat ze allemaal geïntegreerd zijn in het park in het kader van het concept “zoo-inmersión”: zonder kooien en met natuurlijke barrières als struiken, planten en boomstammen die voor het oog van de bezoeker zeer realistische ecosystemen creëren. Bioparc heeft ook restaurants, speelzones, een theater met kindervoorstellingen en een bioscoop met documentaires ter aanvulling van het aanbod in het park. Koop je kaartjes online.

Sla de dagelijkse vogel- en zoogdieren tentoonstellingen niet over en informeer naar de voedertijden om te kijken hoe de oppassers de olifanten, vogels, chimpansees of gorillas te eten geven. Het park organiseert het hele jaar door workshops en activiteiten om kinderen te laten zien hoe belangrijk het is om het milieu te beschermen en welke diersoorten met uitsterven worden bedreigd.

Baby gorilla in het Bioparc

Baby gorilla in het Bioparc

Parque Gulliver

De hoofdpersoon van het sprookje Gullivers reizen vormde de inspiratiebron voor de creatie van Parque Gulliver in Valencia. Het is een reusachtig beeld van 70 meter lang. Het lichaam zit vol hellingen, glijbanen en trappen waar je op mag spelen. Het is onmogelijk om geen glijbaan uit te proberen.

Parque Gulliver Valencia

Parque Gulliver

Dit mag je verder niet missen

Beklim de Miguelete, Torres de Quart en Torres de Serranos. Voel je een echte middeleeuwse ridder en geniet bovenin van het uitzicht over de stad. Voetbalfan? Loop dan de Mestalla Forever Tour niet mis om het stadion van het eredivisie-elftal van Valencia te leren kennen.

 

Een treinreis voor het hele gezin

Neem de trein op Utrecht Centraal naar Station Maliebaan. Dit station uit 1874 is de entree van het Spoorwegmuseum. Maak een reis door de Nederlandse spoorweggeschiedenis. De reis is dynamisch, actief, historisch en fascinerend voor iedereen. Lees meer tips over het Spoorwegmuseum.

De NS 20 oftewel Kameel

De NS 20 oftewel Kameel

 

 

Op avontuur in Texas

Ga op avontuur in Texas per trein, te paard, per boot óf per luchtballon. Verken Piney Woods in een stoomlocomotief uit de jaren 20 en luister onderweg naar historische verhalen. Beleef hoe het is om een echte cowboy te zijn in de Palo Duro Canyon of fiets door de Texaanse wijngaarden in Hill Country. Vaar door de canyons van het Big Bend National Park of vlieg boven de wolken in de hete luchtballon hoofdstad van Texas. Lees meer over deze bijzondere routes door Texas.

Kinderen springen in een meer in Texas

 

Laat je inspireren voor jouw volgende trip

Ontvang elke week een e-mail met ideeën voor jouw volgende reis. Elke week een thema update over Nederland, Europa en een ver-weg bestemming om jou te inspireren.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Naam

Comments are closed.