Vier de lente in Valencia met deze 5 tips

Dag winter, hallo lente! Tijd voor een zonnige citytrip naar València. Daarom 5 verse tips voor de sprankelende Spaanse stad aan zee. Wordt het eten tussen de haaien, een mountainbiketocht door de bergen rondom of kunst bekijken in een oude pompenfabriek?

Ciutat de les Arts i les Ciències

Ciutat de les Arts i les Ciències

Eten in toprestaurants voor een zacht prijsje

Culi-fans blokken twee keer per jaar hun agenda voor de Valencia Cuina Oberta Restaurantweek. Dan proef je de culinaire kant van València met speciale menu’s in de beste restaurants van de stad. Om te beginnen tijdens de voorjaarseditie van 28 maart tot 7 april 2019. Meer dan 50 restaurants doen mee en de prijzen zijn aangenaam: voor de lunch (comida) betaal je €24, diner (cena) kost €30 per persoon, exclusief drankjes. Bij een Michelinsterrenrestaurant geldt €15 extra. Meer over de Restaurantweek.

 

Lees ook dit artikel: Valencia in vogelvlucht

 

In 2019 draait alles in L’Oceanogràfic, het zeeaquarium van Valencia, om haaien. De attractie is met 100 exemplaren van 20 verschillende haaiensoorten het aquarium in Europa met de grootste haaienpopulatie. Daar worden dit jaar excentrieke fluorescerende haaien aan toegevoegd en als je een hapje eet in het Submarino restaurant, weet je je omgeven door de roofzuchtige vissen. Extra bijzonder: als je durft, mag je een duik nemen tussen de haaien en je kunt zelfs een nachtje in je slaapzak tussen deze uitzonderlijke roofdieren overnachten.

 

 

Schrijf je nu in voor de Mitic Bike en de wielrenklassieker Gran Fondo

València is het ultieme vertrekpunt voor de mooiste fietstochten, cyclosportieven (Gran Fondo) en wielerklassiekers. MTB-liefhebbers verzamelen zich van 10 tot en met 12 mei 2019 voor de Mitic Bike, een zinderend mountainbike-event over 290 prachtige kilometers met 6000 meter hoogteverschil verdeeld over drie etappes van 70, 95 en 118 kilometer. Een topparcours om je vingers bij af te likken! Vlak daarna, op 1 juni, start de cyclosportieve Gran Fondo Internacional Marcha Ciudad de Valencia. Een fietsbelevenis met vertrek en aankomst in de stad en drie routes om uit te kiezen: 185 kilometer met vier bergpassen tussen València en de Sierra Calderona, 100 kilometer met 2 bergpassen of 76 kilometer met een klim en één te bedwingen bergpas.

Gran Fondo

Exposities: van grootse Sorolla tot gevierd stripmaker Paco Roca

Tijdens een citytrip Valencia kies je uit meer dan 20 musea. Waaronder het IVAM, museum voor moderne kunst, dat dit jaar z’n 30-jarig jubileum viert. Met onder meer een expositie van de Valenciaanse gerenommeerde striptekenaar Paco Roca, door Forbes magazine genoemd als een van de 100 meest creatieve geesten op aarde. Of ga voor het Museo de las Bellas Artes, museum van Schone Kunsten, dat de bekende Valenciaanse landschapschilder Joaquín Sorolla eert met een nieuwe expo-ruimte voor zijn werk. Tot slot is kunstcentrum BombasGens een aanrader voor wie van hedendaagse kunst en industriële ruimtes houdt. De voormalige pompenfabriek toont vaste en wisselende exposities, heeft een heerlijke tuin en een Michelinsterrenrestaurant van chef Ricard Camarena.

Potterheads naar Valencia voor Harry Potter

Vanaf 13 april 2019 combineer je als rechtgeaarde Potterhead de Stad van Kunst en Wetenschap (la Ciudad de las Artes y las Ciencias) met ‘Harry Potter: The Exhibition’. Voor een tour langs de grote, internationale tentoonstelling waar je Zweinstein-avonturen (her)beleeft en originele decorstukken en kostuums uit de Harry Potter films bewondert. De Exhibition was eerder te zien in onder meer Utrecht, New York, Sidney en Parijs.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.