Bezienswaardigheden in Valencia

bezienswaardigheden-icoon-verkeersbureaus Valencia is een gezellige drukke stad met veel bezienswaardigheden, maar staat vooral bekend om de imposante pleinen, historische keren en gebouwen. Vooral het plein Plaza de la Virgin is een plek waar de gezelligheid van Valencia goed voelbaar is.

Ciutat de les Arts i les Ciències

Ciutat de les Arts i les Ciències

Plaza Virgen

Plaza de la Virgen vind je in de wijk El Carmen en is een van Valencia’s mooiste pleinen. Het romantische plein, omringd door historische gebouwen, is het middelpunt van de Valenciaanse hippe volkswijk. Hoogtepunt van het plein is de kathedraal van Valencia die trouwens in 3 verschillende stijlen is gebouwd: Romaans, gotisch en renaissance.
Elke donderdag vind het bijzondere fenomeen Tribunal de las Aguas plaats in de kathedraal van Valencia. Om 12:00 uur precies komen de 8 vertegenwoordigers van de waterkanalen buiten de stad bij elkaar om te discussiëren over de organisatie van het irrigatiesysteem. Het 1000 jaar oude ritueel is inmiddels opgenomen op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Zelfs als er niets te bespreken valt zitten de mannen een paar minuten bijeen. Hoewel er niets wordt genoteerd, dienen alle afspraken strikt te worden nageleefd hier geldt de traditie: ‘een man, een man. een woord, een woord.’

Plaza de la Virgen is ook tijdens feestdagen zoals het Fallas festival en Corpus Cristi het middelpunt van de belangstelling. Reden hiervoor zijn de bijzondere versieringen en de tentoonspreiding van poppen, praalwagens, bloemen en paarden.

Plaza de la Virgen Valencia

Plaza de la Virgen

Ciudad de las Artes y las Ciencias

De Stad van Kunst en Wetenschap, Ciudad de las Artes y las Ciencias, is mede dankzij de Valenciaanse architect Santiago Calatrava een van Valencia’s highlights. Deze architectonische schat bestaat uit zes onderdelen die elk hun eigen functie hebben.

Ciutat de les Arts y Ciencies

Ciutat de les Arts y Ciencies

Plaza de la Reina

Dit centrale koninklijke plein is een van Valencia’s drukste kruispunten en belangrijk vanwege de Plaza de Ayuntamento (stadhuis), waar het populaire Fallas festival wordt gehouden. Vanaf dit plein loop je het zakendistrict binnen langs de indrukwekkende Banco de Valencia en het Theatro Principal.

Plaza de la Reina

Plaza de la Reina