Sport & Vrije tijd in Valencia

sport-icoon-verkeersbureaus Feest tot in de vroege uurtjes in de tropische openluchtdiscotheek L’Umbracle, bezoek de opera in het Operagebouw Palau de les Arts Reina Sofia en maak kennis met Europa’s grootste aquarium L’Oceanogràfic. Mocht je benieuwd zijn naar de functie van het oogvormige gebouw, dit is het L’Hemisfèric, oftewel de IMAX 3D bioscooop.

L’Oceanogràfic in Valencia

L’Oceanogràfic in Valencia

In het Wetenschapsmuseum Museo de las Cièncias Príncipe Felipe staan technologische experimenten centraal. Superleuk voor het hele gezin! Als je je afvraagt waar de Valencia Fashion Week en alle andere grote evenementen en congressen plaatsvinden; dit vind allemaal plaats in het laatst voltooide gebouw; Agora.

Catamaran Tour

Geniet van comfortabele tocht met een Catamaran van Mundomarino Grupo over de helder blauwe zee. Tijdens deze tocht wordt een heerlijke lunch gemaakt, heb je de mogelijkheid om te snorkelen en te zwemmen tijdens de stops in prachtige baaien. De bemanning is uiterst vriendelijk en spreekt goed engels!

Bioparc

Dierenparken zoals het Bioparc in Valencia zouden ze eigenlijk overal moeten hebben. In dit op Afrika geïnspireerde unieke park leven de dieren zoals in hun natuurlijke omgeving. Het Bioparc is ruim 100 hectare groot en onderverdeeld in 4 gebieden: de Savanne, Madagaskar, equatoriaal Afrika en het waterland. De dieren leven in een enorm gebied waar ze vrij rond kunnen lopen. Vanaf de paden zie je van dichtbij leeuwen, antilopes, stokstaartjes, everzwijnen, olifanten, giraffen, nijlpaarden en gorilla’s die heerlijk luieren in de zon, spelen of water drinken.

Een giraffe in het Bioparc in Valencia

Een giraffe in het Bioparc in Valencia

Olfanten in het Valencia Bioparc

Olfanten in het Valencia Bioparc

Leeuwen in de zon in het Bioparc in Valencia

Leeuwen in de zon in het Bioparc in Valencia

Port en Playa

De beste loungespot van de stad is zonder twijfel de haven van Valencia. Of je nou vanaf de kade of vanaf een bootje wilt relaxen, het is beiden genieten. Kies je ervoor om de Valenciaanse wateren te bevaren, huur dan een catamaran of ga mee met een tour die je langs allerlei baaitjes meeneemt. Vanaf het water heb je een mooi zicht op de langgerekte en brede zandstranden van Valencia.

De jachthaven van Valencia

De jachthaven van Valencia

Het langste zandstrand vind je in Valencia

Het langste zandstrand vind je in Valencia

Een palmboom op het strand van Valencia

Een palmboom op het strand van Valencia