Deze fietsroute in Nederland is nu onderdeel van EuroVelo 19

De Maasfietsroute is zojuist onderdeel geworden van EuroVelo, het bekende Europese fietsroutenetwerk. De route doorkruist drie landen (Frankrijk, België en Nederland) en verbindt in totaal meer dan 1.100 aan fietskilometers met elkaar. Tijdens de ITB Berlin 2019 werd de route officieel gelanceerd als onderdeel van het EuroVelo-netwerk.

Vorig jaar opende al de Maasfietsroute en vanaf nu is het ook mogelijk om middels speciale bewegwijzering te fietsen vanaf de Franse bron in Langres tot aan de monding in Rotterdam. Deze uitbreiding biedt de regio kansen om nieuwe fietstoeristen aan te trekken. In Zuid-Limburg komt de fietsroute in Maastricht ons land binnen en loopt vervolgens via Meerssen, Stein, Sittard-Geleen en Echt-Susteren richting het noorden van Limburg.

 

Lees ook dit artikel: Doe mee aan de Fiets4Daagse

 

Het Zuid-Limburgse deel van de route

De route is alleen al in Zuid-Limburg de moeite waard. De Sint Pietersberg trakteert de fietser al meteen op de indrukwekkende ENCI-groeve. Vanaf het uitkijkplatform hier is het genieten van een adembenemend uitzicht op de mergelcanyon en het groenblauwe water. Vervolgens gaat de route verder via het historische centrum van Maastricht, dat natuurlijk meteen uitnodigt voor een terrasje. Net buiten de stad komt men al fietsend terecht in het grensoverschrijdende Rivierpark Maasvallei. Hier zijn de winterdijken autovrij om ongestoord te kunnen genieten van de prachtige natuur. In het rivierpark is een wirwar te vinden van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, uiterwaarden en typische fauna en flora. En daarnaast natuurlijk ook echte Maasdorpen zoals Itteren en Elsloo, die getuigen van een verleden met de Maas. Het Zuid-Limburgse deel van de route is terug te vinden op de VVV-fietskaart die verkrijgbaar is via de VVV-Vestigingen in de regio. Online is de route gratis downloadbaar via vvvzuidlimburg.nl/fietsen.

 

 

Aantrekkelijk toeristisch product

Ádám Bodor, directeur EuroVelo binnen de European Cyclists’ Federation, ziet de Maasfietsroute als fantastische toevoeging aan het EuroVelo netwerk: “We zijn verheugd dat we de EuroVelo 19 – Maasfietsroute kunnen toevoegen aan ons netwerk van transnationale fietsroutes. We weten dat routes langs rivieren erg populair zijn bij fietstoeristen. De Maasfietsroute is al een goed ontwikkeld en aantrekkelijk toeristisch product. De route vormt ook een ruggengraat voor nationale en regionale fietsnetwerken in de drie landen, waar lokale ondernemingen van kunnen meeprofiteren.” Ook Jos Ernenst, coördinator Maasfietsroute binnen de provincie Limburg is enthousiast: “Deelnemen aan het EuroVelo netwerk is de beloning voor het harde werk van al onze internationale partners bij de gezamenlijke ontwikkeling van deze aantrekkelijke fietsroute.”

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.