Centraal-Amerika bruist, bloeit en innoveert in 2019

Veel nieuwe hotels, extra vliegroutes en een focus op eco-toerisme. Centraal-Amerika gooit hoge ogen als favoriete bestemming voor reizigers in 2019.

Belize groeit als eco-bestemming en opent luxe hotels

Belize is hard op weg om een leading eco-toerisme bestemming te worden nadat er nog meer maatregelen zijn genomen om het omvangrijke Belize Barrier Reef te beschermen. Daarbij is de aanpak als het om duurzaamheid gaat versterkt nu er een wet is aangenomen die het gebruik van wegwerpplastic vanaf 22 april 2019 verbiedt, precies op Earth Day. Naast de groene kant, focust Belize op de reiziger die houdt van luxe overnachten. Zo opende recent het prachtige Itz’ana Resort and Residences in Placencia en gaat Unscripted Belize van de Dream Hotel Group binnenkort open.

 

 

Grootse viering 500 jaar Panama-Stad

Lonely Planet plaatst Belize samen met Panama in de top 10 landen die je moet bezoeken voor 2019. In Panama wordt het hele jaar door extra veel dynamiek en activiteit verwacht omdat hoofdstad Panama-Stad 500 jaar bestaat. Speciaal voor het jubileum krijgt het beroemde Panamakanaal extra attracties. Waaronder een kinderpark, een nieuw bezoekerscentrum en een kabelbaan.

 

 

Vliegen naar Panama kan met een rechtstreekse vlucht van KLM, maar ook via Madrid is mogelijk met Air Europa die een nieuwe vliegroute lanceert vanaf juni 2019.

Dominicaanse Republiek top golfbestemming

De Dominicaanse Republiek zet zichzelf steeds meer op de kaart als een van ‘s werelds top golfbestemmingen. Niet voor niets kreeg het land voor de vierde keer de award voor ‘Best Golf Destination for Latin America and Caribbean 2019’ van de International Association of Tour Operators of Golf (IAGTO).

Meer moois

Nicaragua investeert enorm in het toerisme voor gasten die op zoek zijn naar een fijne mix van stranden, sporten, archeologie en natuur weten te waarderen. Andere bestemmingen, zoals El Salvador, met z’n bijzondere architectuur en unieke tradities, verheugen zich eveneens in een groeiende belangstelling. Een ander voorbeeld hiervan is Guatemala. Een unieke bestemming qua landschap, traditie, cultuur en archeologie, met iconische plekken zoals Antigua Guatemala en Tikal. Een virtueel voorproefje hiervan is te vinden op https://visitguatemala.com/360/

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.