Sport & Vrije tijd in Panama

sport-icoon-verkeersbureaus
In Panama is veel mogelijk op sport gebied. Ontdek onze tips!

Surfen

In Panama zijn er verschillende surftrips en surfkampen, zoals Morro Negrito Surfer’s Paradise, Panama Surf Tours, Panama Surf Expeditions en Rio Mar Surf Camp.

Stranden

Isla Bastimentos National Park/ Bocas del Toro

Cayos Zapatillas, ofwel de ‘slippereilanden’, lijken sprekend op een voetafdruk. Zacht, wit zand, gesteund door een wirwar van jungle en omringd door een rijk koraal dat scholen gekleurde vissen trekt. Een fantastische snorkelspot. Isla Bastimentos is het belangrijkste eiland van het park, met de populaire bounty stranden ‘Red Frog Beach’, ‘Wizard Beach’ en ‘Playa Larga’.

Las Perlas archipel

De ‘pareleilanden’ liggen vlakbij Panama City en de archipel is één van de beste snorkelplekken in Panama. Stadsmensen trekken graag naar de eilanden, maar het is er nooit té te druk. Ook blijft het er opmerkelijk vaak droog in het regenseizoen. Isla Contadora biedt betaalbare accommodaties en is een startpunt van dagtochten naar de onbewoonde eilanden. Op Isla San José staat het Hacienda del Mar Hotel, met prachtige zwembaden, rustieke huisjes, luxe VIP suites en een adembenemend uitzicht over zee.

Isla Coiba National Park

Isla Coiba National Park, in de golf van Chiriquí, is de beste duikspot van Panama. De rijke wateren vol gekleurde vissen worden regelmatig vereerd met een bezoek van dolfijnen, bultruggen en andere walvissoorten. De compacte eilandengroep ziet eruit als een waar paradijs.

Santa Clara & Farallón, Pacific Coast

De twee meest aantrekkelijke stranden aan de kust van de Stille Oceaan zijn Santa Clara en Farallón. De heerlijke zwemspot ligt op slechts twee uur rijden van Panama City. Het water is blauwer en het zand schoner en witter dan bij de buurstranden. Het Decameron Resort trekt veel strandgangers op Farallón, maar het grootste gedeelte van het strand is rustig. Idyllische hutjes, bungalows en betaalbare visrestaurants zijn er in overvloed.

Las Lajas, Provincie Chiriquí

Las Lajas heeft niet het mooiste strand van Panama, maar het water heeft de perfecte temperatuur en de golven zijn gemaakt voor bodysurfers en voor zwemmers. Het strand is ruim 13 kilometer lang en er zijn rustieke hutten en restaurants in overvloed.