Tunesië steeds populairder bij Nederlanders

Het toerisme vanuit Nederland naar Tunesië zit flink in de lift. In 2018 nam het aantal reizigers met 103% toe ten opzichte van 2017. Een versoepeld reisadvies, het vergrote toeristische aanbod en de verbeterde vliegverbindingen hebben een positieve bijdrage geleverd aan de sterke groei.

Bedroeg het aantal reizigers naar Tunesië in 2017 nog 11.150 personen, in het afgelopen jaar kozen 22.638 Nederlanders het land met de mediterraans-Arabische mix als bestemming. De meeste Nederlanders reisden voor een zonvakantie naar strandbestemmingen zoals Sousse, Hammamet en de regio groot-Tunis. Maar ook trips naar het eiland Djerba en plaatsen zoals Tozeur rondom het zoutmeer Chott-el-Djerid werden vaker gemaakt.

Street art in Djerba

Veelzijdig en zonzeker Tunesië

Mohammed Attia, directeur van het Tunesisch verkeersbureau in Nederland: “We zijn enorm verheugd dat veel Nederlanders kiezen voor een hernieuwde kennismaking met veelzijdig en zonzeker Tunesië. We hebben de afgelopen tijd veel verschillende kanten van het land laten zien aan consumenten. Van de culturele schatten in de hoofdstad Tunis, mooie stranden, bijzondere parels zoals Sidi Bou Said, golfmogelijkheden tot designhotels. In combinatie met onze intensieve samenwerking met Nederlandse reisorganisaties werpt dit z’n vruchten af.”

 

Lees ook dit artikel: Winkelen in Tunesië

 

De groeiende populariteit van Tunesië is voor de Nederlandse reisindustrie reden om het aanbod voor het komend zomerseizoen substantieel uit te breiden. De 3 grote touroperators TUI Corendon en Sunweb komen met meer en nieuwe pakketreizen en verhogen de vluchtcapaciteit. Vooral de gunstige prijs-kwaliteitverhouding van vakanties naar Tunesië speelt een belangrijke rol bij de keuze voor de bestemming op nog geen drie uur vliegen van Nederland.

De haven van Sousse

De haven van Sousse

 

 

Ook sterke groei in andere Europese markten

De sterke groei is hetzelfde in andere Europese markten. Het aantal bezoekers uit het VK nam spectaculair toe met 342%, het reisadvies werd ook daar versoepeld. In Frankrijk en Duitsland, belangrijke markten voor Tunesië, bedroeg de groei respectievelijk 37% en 52%. Uit België kwamen 93% meer bezoekers dan een jaar eerder.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.