Djerba

Het eiland Djerba ligt in het zuiden van Tunesie in de Middellandse Zee. Djerba staat bekend als een vakantie eiland voor iedereen. Jong & oud voelen zich thuis in de prachtige hotels die van alle comfort zijn voorzien. Door de ligging naast de woestijn is de temperatuur het hele jaar door aangenaam.

Reizen naar Djerba

Djerba is alleen met het vliegtuig eenvoudig te bereiken. In iets meer dan 3 uur vlieg je naar Aeroport Djerba Zarzis (DJE) met verschillende maatschappijen. Combinatie tickets worden aangeboden door de grote Nederlandse touroperators. Wil je alleen een vlucht boeken naar Djerba dan vlieg je met Tunis Air rechtstreeks vanaf Brussel Zaventem.

Tunis Air vliegt direct naar Djerba

Luchthaven Aeroport Djerba Zarzis (DJE)

De luchthaven van Djerba is een luchthaven die voornamelijk in gebruik is voor chartervluchten voor vakanties. In de aankomsthal van Zarzis staat het vol met reisleiders van touroperators zoals TUI die de vakantiegangers opvangen. De officiële airportcode van Djerba is DJE. Buiten staan airconditioning gekoelde bussen en minivans klaar om reizigers naar hun accommodaties te brengen. Er is WiFi op de luchthaven zodat je direct na landen even online kan gaan om thuisblijvers te vertellen dat je veilig bent aangekomen. Bij vertrek moet je er rekening mee houden dat er een veiligheidscontrole is. De koffer wordt gecontroleerd in een scanner voordat je het luchthavengebouw mag betreden. Trek minimaal 10 minuten extra tijd uit als je met eigen vervoer naar het vliegveld rijdt.

Luchthaven Djerba

Visum aanvragen voor reizen naar Djerba

Voor reizen naar Djerba & Tunesie is geen visum aanvraag verplicht. In het vliegtuig worden formulieren uitgedeeld die je in moet vullen en dient af te geven bij de douane.

Hotels in Djerba

 

 

Nog een tip, vraag nu alvast een reisgids aan over Djerba om in de vakantiestemming te komen!

Ghriba Pelgrim festival

Elk jaar in mei vindt het Ghriba Pilgrimage festival plaats in Djerba. Dit evenement speelt zich af rondom de El-Ghriba synagoge. De synagoge, een van de oudste ter wereld zou al in 586 voor Christus opgericht zijn. Toen de tempel van Salomo verwoest werd vluchtte een groep joden naar Djerba en bouwden de El-Ghriba synagoge. De synagoge fungeert als het brandpunt van de Joden in Noord-Afrika. Tegenwoordig bestaat de gemeenschap uit ongeveer 1.100 joodse mensen. Het pelgrimsfestival wordt door bijna 3.000 mensen bijgewoond, Joden, Moslims, Christen en toeristen die toevallig in de buurt zijn. Het hoogtepunt is als de “Menara” op een soort kar naar buiten komt en iedereen in een mensen chaos probeert om de Grande Menara aan te raken. Binnen in de synagoge wordt gebeden, kosher gegeten en vooral vrolijk gepraat en gezongen. Mensen hebben zich speciaal voor het evenement aangekleed.

 

 

De processie in Ghriba rondom de Grande Menara

De processie rondom de Grande Menara

Adres El-Ghriba: Er-Riadh, Harah Sghira, Djerba.

Houmt Souq

Houmt Souq is de kleine hoofdstad van het eiland Djerba, een gezellig druk stadje. Met een kleine maar levendige soek, brede straten met moderne gebouwen en een schilderachtige vissershaven. Arabieren en joden (veelal edelsmeden) leven hier vredig naast elkaar. Sla het interessante kleine museum niet over, alleen het gebouw zelf is al een bezoek waard. Je vindt hier veel van het dagelijkse leven op Djerba zoals juwelen, oude korans, traditionele kleding en de machtige kruiken waarin deze werd bewaard.

Kunst & Cultuur in Djerba

Als je Djerba bezoekt en in geschiedenis en cultuur interesse hebt mag een bezoek aan het Djerba Traditional Heritage Museum of Musee Du Patrimoine Traditionnel De Djerba niet ontbreken op je lijstje. Het museum in Houmt Souk leert je over het rijke culture erfgoed van Djerba en doet je beter begrijpen waarom het eiland en zijn bewoners zijn zoals ze zijn. Vakmanschap, irrigatie, visserstechniek e de traditionele kleding worden in (interactieve) opstelling getoond. Ook interessant voor kinderen. Het museum is in de zomer van 09:00 tot 19:00 open en in de winterperiode (16-09 tot 31-03) van 09:00 tot 16:30. Een bezoek kost je 7 Dt.

Musée du patrimoine traditioneel de Djerba

Musée du patrimoine traditioneel de Djerba

Street art

Djerba kent een grote kunstenaarsgemeenschap. En dat betekent street art in alle maten. Djerbahood voelt alsof je door een openlucht museum loopt. Gebruik makend van de gebouwen wekken sommige werken de indruk onderdeel te zijn van het gebouw. Vanuit de hele wereld zijn een honderdtal artiesten van 30 nationaliteiten in de zomer van 2014 naar Erriadh gereisd om hun werk tentoon te stellen. Een panaroma van streetart werken en een culturele item dat je beslist moet bezoeken. Veel werken tonen een politieke, godsdienstige of gemeenschap gerelateerde boodschap.

Foto’s van Djerbahood

#djerbapainting

#djerbapainting

De street art wordt onderdeel van het huis

De street art wordt onderdeel van het huis

adres Djerbahood: Hara Sghira, Erriadh 4060, Tunesië. Facebook & Instagram www.djerbahood.com

Eten & drinken en het nachtleven

U kunt naar een buikdansvoorstelling gaan, waar u tussendoor een waterpijp kunt roken. En in sommige hotels zijn er discotheken, waar u tot laat kunt dansen. Besef wel dat het in Arabische landen niet voor iedereen gewoon is om naar clubs te gaan, een groot aantal lokale mensen beschouwt het als een plek voor toeristen. Er is een casino in Houmt Souk en een amfitheater waar u tussen de Tunesiërs vooral populaire muziek kunt ervaren. Enkele bars en clubs in Djerba.

Le Pacha
In het hotel Rui Royal Garden.
Adres: Rte Tourist. Hôtel Riu Royal Garden
Tel: +216 75 74 57 77

New New
In het hotel Djerba Palace.
Adres: Rte Tourist. Hôtel Djerba Palace
Tel: +216 75 73 26 00

Zanzana
In Hotel Mariqueen.
Adres: Zone Touristique, Midoun
Tel: +216 75 73 04 18 / +216 75 73 03 52

Adonis
In Hotel Maritim Yadis Djerba.
Adres: Route Touristique, BP 84, Midoun
Tel: +216 75 74 74 10 / +216 75 74 72 35

Ciao
Sidi Bakour Beach bij Plage Hotel Palais des Iles.
Adres: Plage Sidi Bakour, Hôtel Palais des Iles
Tel: +216 75 73 24 45 / +216 75 73 24 44

 

 

Verkeersbureaus en VVV’s in Djerba

Office National Du Tourisme Tunisien ONTT Djerba

Houmt Souk
Tunesië
Telefoon: +21675 650 016
URL: http://www.tourisme.gov.tn/tourisme-en-tunisie/zones-touristiques/ile-de-djerba-zarzis.html

 

Neem contact op met Tourist Information Djerba

Met onderstaand formulier kun je contact opnemen met dit verkeersbureau. Vermeld altijd je e-mail adres of telefoonnummer zodat er contact met je opgenomen kan worden. Abonneer je ook op de nieuwsbrief om tips te ontvangen!

  • Schrijf je vraag in het Engels.

Kaart van Djerba