Zuid-Afrika heeft hoogste aantal arrivals ooit uit Nederland behaald

In 2016 heeft Zuid-Afrika de meeste toeristen uit Nederland ooit mogen ontvangen. Na het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk eindigt Nederland als vijfde source market Er waren bijna 150 duizend Nederlandse toeristen die in 2016 naar het land afreisden, wat een stijging van 21,41% en 26.090 toeristen laat zien vergeleken met het jaar 2015.

Vooral december was een goede maand voor South African Tourism, er reisden bijna 15.000 Nederlanders naar het land in die maand. Het toerisme in zijn geheel groeide met 12,8%, een record van meer dan 10 miljoen internationale toeristen hebben Zuid-Afrika vorig jaar bezocht.

 

 

Jacqueline van den Broek, Acting Country Manager en Trade Relations Manager: “Gedurende het jaar ontvingen we al veel positieve signalen vanuit de reisbranche en diverse luchtvaartmaatschappijen maar ook op onze social media kanalen. Mensen lijken meer en meer de diversiteit van Zuid-Afrika te ontdekken en we zien dat ook 1 opde 2 mensen weer terugkomt en andere regio’s gaat bezoeken.

Factoren voor de groei kunnen gezocht worden in onder andere de wisselkoers die afgelopen jaar erg gunstig was. Zuid-Afrika is al een zogenaamde value for money bestemming, maar door de goedkope rand werd een vakantie naar Zuid-Afrika ineens heel voordelig. Ook zagen we dat het gedurende het jaar heel goed mogelijk is om voor onder de 600 euro naar Johannesburg te vliegen. Ook dat maakt de drempel steeds lager.

 

 

Daarnaast heeft Zuid-Afrika flink in de spotlights gestaan door de campagnes met onze partners, de vele artikelen in kranten en tijdschriften en natuurlijk ook de schitterende finale van het ‘Perfecte Plaatje’ waarbij Humberto Tan en Kim Feenstra mens en dier op de gevoelige plaat vastlegden in Johannesburg en in Pilanesberg National Park.”

De resultaten zijn een mooie start voor komend jaar. “Voor 2017 zijn de vooruitzichten goed. We krijgen al veel signalen dat met name de maanden juli, augustus, november en december al beginnen vol te lopen. Aan ons dus de taak duidelijk te maken dat elke maand in Zuid-Afrika de moeite waard is! Voor gezinnen die twee weken meivakantie hebben wordt Zuid-Afrika ineens heel bereikbaar. De vliegtickets zijn dan erg goedkoop evenals de accommodaties. En het weer is prima dus wat houdt je tegen?”

 

 

Ontvang elke dag gratis het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

Comments are closed.