TUI medewerkers steken handen uit de mouwen tijdens TUI cleanup day

Tijdens de World Cleanup Day zaterdag 15 september jl, staken TUI collega’s uit Nederland, België en Curaçao samen met familie, vrienden, branchegenoten en de ANVR de handen uit de mouwen. Om samen de strijd aan te gaan tegen het zwerfafval en bij te dragen aan de bewustwording respectvol om te gaan met de natuur. Want ook al is reizen niet altijd schoon, we kunnen het met elkaar wel wat schoner maken. Zodat ook in de toekomst vakantiegangers kunnen blijven genieten van mooie bestemmingen; ver weg of dichtbij.

In een paar uur tijd werden stranden, parkjes en parkings grondig schoongemaakt. En het resultaat mag er zijn: kilo’s aan sigarettenpeuken, plastic flesjes, rietjes, glasscherven en ander zwerfafval werd verzameld.

Record opbrengst Curaçao

Op Curaçao gingen TUI collega’s het strand van Boca Sami op en gingen ze met de bezem door een van de straten in het dorp. Mede dankzij hun inzet werd er tijdens de World Cleanup Day op het Caribische eiland een record aan afval opgeruimd van zo’n 1 miljoen kilo! In totaal waren er circa 3.000 vrijwilligers actief op zo’n vijftig verschillende locaties op het eiland.

 

 

Park cleanup

Om de hoek van het TUI kantoor in Oostende ligt het Maria Hendrikapark. Een geliefde plek onder de TUI collega’s voor een picknick, hardlooprondje of wandeling tijdens de lunchpauze. De TUI Cleanup Day was dan ook een mooie gelegenheid om het park op een schoonmaakbeurt te trakteren. En met succes. Het park ligt er weer prachtig bij! In Enschede gaan collega’s op zaterdag 29 september nog een cleanup doen in het Overijsselse Aamsveen. Al wandelend door het prachtige hoogveen gebied wordt niet alleen afval opgeruimd maar krijg je ook alles te horen dit bijzondere stukje natuur.

Peuken op de parking

Niet alle parkeerterreinen op vliegveld Zaventem (Brussel) zijn uitgerust met prullenbakken. Dé plek bij uitstek dus voor een cleanup. Er werden twee parkings onder handen genomen waarbij vooral heel veel sigarettenpeuken werden opgeruimd. En als je bedenkt dat 1 peuk zo’n 8 liter water vergiftigt, zijn er met een paar uurtjes afval verzamelen heel wat liters gered.

Beachclean

In Scheveningen werd in samenwerking met TrashUre Hunt de jacht geopend op tal van afvalschatten. Van plastic rietjes tot enorme houten planken, alles wat niet in de natuur thuishoort verdween in de speciale schattassen. In een uur tijd werd zo’n 95 kilo aan afval verzameld. Al deze rommel krijgt overigens een tweede leven in het TrashUre Hunt museum op het Scheveningse strand. Daar zijn tal van kunstwerken te bewonderen die gemaakt zijn van op het strand gevonden zwerfafval.

 

 

Plastic reduceren

Naast het opruimen van afval wordt er binnen TUI overigens ook gewerkt aan het reduceren van afval en plastic. Zo zijn er onlangs al diverse initiatieven gestart om plastic in de TUI hotels uit te faseren. In de RIU hotels in Spanje, Portugal en Kaapverdië zijn bijvoorbeeld de plastic rietjes al vervangen door biologisch afbreekbare rietjes. En ook de verschillende TIME TO SMILE accommodaties zijn ermee bezig. TIME TO SMILE Sundance op Kreta is bijvoorbeeld ook overgegaan op deze milieuvriendelijkere variant en op gerecyclede bekers.

Peuken op de parking

TUI Group, en daarmee ook TUI Nederland, speelt als grootste reisconcern ter wereld een belangrijke rol in de wereldwijde toerisme-industrie. De organisatie is zich dan ook terdege bewust dat het een belangrijke bijdrage kan leveren aan de duurzame ontwikkeling van vakantiebestemmingen. Het duurzaamheidsbeleid van TUI Nederland is er dan ook op gericht om de milieu-impact van reizen en toerisme tot een minimum te beperken, de cultuur en de mensen op de vakantiebestemmingen te respecteren en een reële economische bijdrage te leveren aan lokale gemeenschappen.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.