Tui vernieuwt vloot en verwelkomt eerste Boeing 737 Max

Zojuist is de eerste Boeing 737 MAX van TUI fly Benelux geland op de luchthaven van Zaventem. Met dit nieuwste Boeing model is een belangrijke stap gezet in de modernisering van de TUI fly vloot.

De 737 MAX werd gisteren bij de Boeing fabriek in Seattle officieel overgedragen aan de afgereisde TUI delegatie en is vanochtend in aanwezigheid van Fritz Joussen, CEO TUI Group, feestelijk onthaald op Zaventem. Dit nieuwste Boeing model is het eerste van in totaal 70 737 MAX toestellen die door TUI Group zijn aangekocht. De Boeing 737 MAX verbruikt 14% minder brandstof in vergelijking met de 737 Next Generation toestellen uit de TUI fly vloot. Deze energie-efficiëntie is te danken aan een nieuwe motor en een verbeterd aerodynamisch ontwerp. De impact op het milieu wordt daarmee gereduceerd en ook het geluidsniveau wordt met 40% verminderd ten opzichte van vliegtuigen van de vorige generatie.

Moderniseren vloot

De internationale TUI Group, waartoe TUI fly behoort, is een van de eerste kopers van het nieuwste model van de Amerikaanse vliegtuigbouwer. Met de aanschaf van in totaal 70 Boeing 737 MAX toestellen investeert de reisorganisatie bewust in de toekomst én het milieu. TUI Group zal in haar 150 vliegtuigen tellende Europese vloot steeds meer duurzame en moderne toestellen opnemen. TUI fly Benelux is de eerste luchtvaartmaatschappij in de Benelux die met de 737 MAX gaat vliegen. In mei zal de Benelux vloot met nog drie 737 MAX toestellen worden uitgebreid, in december volgt een 4e toestel. Ook de TUI airlines in Zweden en Groot Brittannië ontvangen dit jaar nog toestellen.

 

 

Technologische vernieuwing en vlucht efficiëntie

De MAX behoort tot de 737-familie, het meest gebruikte commerciële vliegtuig ter wereld en heeft een capaciteit van 189 plaatsen. Het toestel combineert technologische vernieuwing met vluchtefficiëntie:

 

 

Minder uitstoot, minder lawaai: de 737 MAX zorgt voor minder CO2-uitstoot en het geluidsniveau wordt met 40% verminderd ten opzichte van vliegtuigen van de vorige generatie. Een positieve ontwikkeling voor de omwonenden van luchthavens maar ook voor de passagiers aan boord die genieten van een stillere vlucht. Nieuwe motor en verbeterde aerodynamica: een nieuw type motor, ontwikkeld op basis van ultralichte en zeer sterke materialen, zorgt voor een grotere duurzaamheid en schokvastheid. De nieuwe positie van de motor op de vleugel verbetert de luchtcirculatie. Daardoor verbruikt het toestel 14% minder brandstof.

Groter vliegbereik

Het vliegbereik van de 737 MAX bedraagt 6.500 kilometer. Dat is een toename van 19% in vergelijking met de 737 Next Generation. De dubbele winglets aan het einde van de vleugel zorgen voor een grotere opwaartse kracht dankzij een perfect evenwicht. Gunther Hofman, Managing Director TUI fly Benelux: “Dankzij zijn efficiënte aerodynamica en geavanceerde technologie bereikt de 737 MAX een ongeëvenaard niveau in de luchtvaart. Zijn prestaties sluiten perfect aan op de filosofie van TUI fly die gebaseerd is op efficiëntie, vernieuwing en duurzaamheid. Door te kiezen voor nieuwe vliegtuigen biedt TUI fly haar reizigers het modernste comfort en realiseren we tegelijkertijd een kleinere impact op het milieu”.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.