KLM zet in op Las Vegas

KLM breidt haar netwerk uit met de opening van Las Vegas (LAS), Nevada. Vanaf de zomer van 2019 zal de entertainment stad van de Verenigde Staten tot 3 keer per week bereikbaar zijn met een rechtstreekse KLM vlucht vanaf Amsterdam. De vluchten worden uitgevoerd met de B787-9 Dreamliner met een capaciteit van 294 stoelen per vlucht.

Pieter Elbers – KLM president-directeur & CEO zegt:

“Las Vegas is alweer de 18e Noord-Atlantische bestemming die rechtstreeks door KLM wordt aangevlogen”

Door de toevoeging van Las Vegas als nieuwe KLM-bestemming hebben onze klanten nog meer vliegverbindingen van en naar de westkant van Amerika tot hun beschikking. KLM vliegt vanaf 6 juni 2019 op vrijdag en zondag tussen Amsterdam-Schiphol en Las Vegas. De vluchten met de Boeing 787-9 bieden 30 World Business Class-stoelen, 45 Economy Comfort Class-stoelen en 219 Economy Class-stoelen. Per 2 juli 2019 komt er een derde wekelijkse vlucht bij op dinsdag. Dit is vluchtschema naar Las Vegas:

  • KL0635 vertrekt van Amsterdam-Schiphol om 12.30 uur, en arriveert om 14.15 uur lokale tijd in Las Vegas, McCarran International.
  • KL0636 vertrekt uit Las Vegas om 16.05 uur lokale tijd, en arriveert de volgende dag om 11.05 uur in Amsterdam-Schiphol.

De bestemming Las Vegas

Las Vegas is een stad in het zuidwesten van de Verenigde Staten in de staat Nevada. Het ligt op 380 kilometer ten oosten van Los Angeles en trekt ieder jaar miljoenen bezoekers. Las Vegas werd in 1911 officieel benoemd tot stad. De stad ligt midden in de woestijn en is het gok en entertainment paradijs van de Verenigde Staten. De stad bestaat uit luxueuze hotels en eindeloos veel casino’s en is vaak het toneel voor Hollywood films. Las Vegas is naast al het entertainment ook een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars. Het is het knooppunt van meerdere schitterende nationale parken. En het grote aantal conferenties en congressen dat hier wordt gehouden, maakt het ook een belangrijke bestemming voor zakenreizigers. De nieuwe KLM vluchten zijn een mooie uitbreiding op het Air France-KLM’s Trans-Atlantische netwerk en een versterking van het joint venture portfolio met Delta Airlines.

 

 

Slotbeperkingen Schiphol

Om Las Vegas als nieuwe bestemming te kunnen openen zijn er in het KLM netwerk wijzigingen doorgevoerd. Mede door de slotbeperkingen van Schiphol wordt KLM gedwongen eerder dan gebruikelijk haar portfolio met bestemmingen te herzien. Vanaf 29 maart 2019 stopt KLM dan ook met vliegen op Freetown in Sierra Leone en op Monrovia in Liberia. De route Freetown/Monrovia die is opgestart in 2017 zou voorheen meer tijd gekregen hebben om qua performance te groeien maar nu is KLM genoodzaakt haar vloot en slots anders in te zetten.

 

 

Passagiers met een reservering voor een vlucht na 29 maart 2019 van Amsterdam naar deze Afrikaanse bestemmingen en vice versa worden omgeboekt of krijgen hun geld terug. Air France blijft op Freetown vliegen met directe service vanaf Paris, Charles de Gaulle.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.