KLM vliegt duurzaam naar nieuwe bestemming Växjö

KLM vliegt vanaf vandaag dagelijks naar het Zweedse Växjö en doet dit zo duurzaam mogelijk. Dat betekent dat KLM niet alleen voor deze route duurzame bio-kerosine inkoopt, maar ook de totale resterende CO2-uitstoot van alle vluchten tussen Amsterdam Växjö compenseert via KLM’s CO2ZERO-service.

“KLM houdt zich intensief bezig met het zo milieuvriendelijk mogelijk vliegen en investeert onder andere in duurzame bio-kerosine. Ik ben trots dat KLM en Växjö Småland Airport gezamenlijk de totale CO2-uitstoot van de vluchten van en naar Växjö compenseren. Hiermee is Växjö niet alleen een waardevolle toevoeging aan ons KLM-netwerk maar ook de meest duurzame bestemming. Het is weer een nieuwe stap in de goede richting van het verduurzamen van de luchtvaart, waarbij samenwerking met lokale partners van cruciaal belang is. Steun van andere bedrijven, overheden en van andere luchtvaartmaatschappijen is nodig om de luchtvaart verder en structureel te verduurzamen.” – KLM President & CEO, Pieter Elbers

 

 

Biokerosine op de route Växjö

KLM vliegt al sinds 2009 met duurzame bio-kerosine en gebruikt dit voor alle vluchten vanaf Los Angeles, omdat alleen hier een raffinaderij zit. Om de vluchten op Växjö zo duurzaam mogelijk te maken investeert KLM in 120.000 liter bio-kerosine per jaar naar de nieuwe Zweedse bestemming. KLM garandeert dat voor de vluchten van en naar Växjö 5% bio-kerosine wordt ingekocht. Door in Zweden het KLM Corporate BioFuel Programme uit te breiden, kunnen lokale bedrijven investeren in duurzame bio-kerosine.

 

 

Bio-kerosine levert een structurele bijdrage aan de verduurzaming van de luchtvaart, maar is nog steeds twee tot drie keer duurder dan fossiele brandstof. Södra, de grootste coöperatie van boseigenaren in Zweden gevestigd in Växjö, wordt de eerste partner buiten Nederland in het KLM Corporate BioFuel Programme. Samen met Södra en de gemeente Växjö gaan KLM en SkyNRG bovendien onderzoeken of het haalbaar is om de productie van bio-kerosine te realiseren in de regio rondom Växjö.

CO2-compensatie op de route Växjö

Omdat het nog niet mogelijk is om volledig op duurzame bio-kerosine te vliegen, slaan KLM en Växjö Småland Airport de handen ineen en betalen samen voor de totale CO2-compensatie van de vluchten van en naar Växjö. Het geld wordt besteed aan het herbebossingsinitiatief CO2OL Tropical Mix in Panama, een ‘Gold Standard for the Global Goals’ project. Het project zet aangetaste weidegronden om in gemengde bossen door een mix van inheemse boomsoorten en enkele exotische soorten te planten. De activiteiten van het project creëren bovendien langdurige werkgelegenheid met een duurzame inkomstenbron voor de lokale bevolking.

Växjö

Växjö is gelegen in het zuiden van Zweden en is de hoofdstad van de regio Kronoberg. De stad heeft een ondernemingsklimaat en een gerenommeerde universiteit. Växjö kent prachtige natuur, biedt de mogelijkheid tot verschillende buitenactiviteiten en heeft een zeer goede reputatie op gastronomisch gebied. Op onze pagina over Växjö kunt u meer lezen over de nieuwe bestemming.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.