Booking.com onthult onontdekte (maar zeer smakelijke) bestemmingen voor foodies

Uit onderzoek van Booking.com blijkt dat wereldwijd meer dan een derde (34%) van de reizigers van plan is in 2018 een culinaire reis te maken en dat bijna de helft van de Nederlanders (44%) een bestemming kiest vanwege het geweldige eten en drinken. Die reizigers hebben tal van opties: denk aan België voor chocola, Amerika voor liefhebbers van hamburgers en Japan voor echte sushi.

Allemaal heerlijk, maar wel een beetje voorspelbaar. Daarom heeft Booking.com een lijst samengesteld van veelbelovende bestemmingen om je vingers bij af te likken, op basis van aanbevelingen van miljoenen Booking.com-gasten wereldwijd. Hier kunnen food lovers op culinair avontuur gaan:

 

Lees ook dit artikel: Over Food en Route

 

Ontspannen met een wijntje in Szekszard, Hongarije

Laat Frankrijk maar lekker links liggen, want volgens reizigers van Booking.com is de stad Szekszárd, in Hongarije, de beste plek om wijn te proeven. De hoofdstad van de provincie Tolna ligt in een van de oudste wijnstreken van Hongarije, met een geschiedenis die duizenden jaren teruggaat. De wijnen van Szekszárd zijn beroemd om hun volle en kruidige karakter. Er worden dan ook veel kwaliteitswijnen geproduceerd die nationaal en internationaal prijzen hebben gewonnen.

 

 

Biertje? Ga naar Qingdao, China

Qingdao is een havenstad vol wolkenkrabbers, parken en stranden én de thuisbasis van de Tsingtao-brouwerij. Deze brouwerij, de een-na-grootste van China, werd in 1903 opgericht door Duitse kolonisten. Het Tsingtao-biermuseum is gewijd aan de Tsingtao-brouwerij, beide vind je in, hoe kan het ook anders, de Bierstraat. Het Internationale Bierfestival van Qingdao is een groots evenement dat plaatsvindt in augustus en dat inmiddels qua omvang en sfeer niet onderdoet voor het Oktoberfest in München. Proosten doe je hier trouwens met “gan bei”, wat betekent dat je het glas helemaal leeg moet drinken. Succes!

High tea in Bath, Verenigd Koninkrijk

De typisch Britse traditie ‘high tea’ – in Groot-Brittannië vooral bekend als ‘afternoon tea’ – is nog net zo populair als in het Victoriaanse tijdperk. Dit smakelijke namiddagmaal ontstond in 1840 om de tijd tot het late avondmaal te overbruggen en bestaat uit kleine sandwiches, gebakjes en scones met ‘clotted cream’ en jam. Volgens de reizigers van Booking.com is het kuuroord Bath de beste plek voor deze traditie. Aanrader hier is The Pump Room, al meer dan 200 jaar het sociale hart van Bath, en bekend van de boeken van Jane Austen.

Wafels aan het strand van Międyzdroje, Polen

Międzyzdroje is een levendige kustplaats in het noordwesten van Polen aan de Baltische kust. In de zomer wordt het stadje op het eiland Wolin overspoeld door toeristen die zich graag tegoed doen aan de lokale wafels. Wafels zijn al sinds de 14e eeuw een delicatesse in Polen, en in Międzyzdroje wordt de zoete lekkernij dan ook in tal van variaties op elke straathoek verkocht. Onderzoek van Booking.com heeft uitgewezen dat meer dan 6 op de 10 reizigers (61%) de bestemming kiest voor het eten en drinken. Het is dan ook geen verrassing dat Międzyzdroje en zijn wereldberoemde wafels zo populair zijn bij toeristen.

Sushi proeven in Düsseldorf, Duitsland

Negenenveertig procent van de reizigers is van plan om op reis wat avontuurlijker te eten. Dat kan bijvoorbeeld door een bepaalde keuken in een hele andere setting uit te proberen. Düsseldorf is misschien niet de eerste plek waar je aan denkt bij het woord sushi, maar de stad heeft de op-twee-na grootste Japanse gemeenschap van Europa, en talloze Japanse restaurants en bars in de hele stad. Düsseldorf is dus niet alleen een goede bestemming voor mode en kunst, maar ook voor de traditionele Japanse keuken.

Vegetarisch genieten in Koyasan, Japan

De berg Koyasan is UNESCO-werelderfgoed en ligt meer dan 800 meter boven zeeniveau op het prachtige, beboste schiereiland Kii. Hij werd vroeger beschouwd als een heilige plek en is nog steeds een belangrijke bedevaartsplaats voor aanhangers van het Shingon-boeddhisme. De monniken en aanhangers van het boeddhisme volgen vaak een vegetarisch of veganistisch dieet. In Japan noemt men dit Shojin Ryori: ‘voeding voor spirituele ontwikkeling’. Een op de tien reizigers maakt zich tijdens het reizen zorgen om hun dieetwensen, maar Koyasan is de ideale bestemming voor een vegetarisch dieet. Je kunt er genieten van een ruime keuze aan bijzondere gerechten in eeuwenoude restaurants.

Lekker gezond in Canggu, Indonesië

Canggu is een kustdorp aan de zuidkust van Bali met een strand dat 10 kilometer lang is. Het is een relaxed surfersparadijs met veel healthfood-restaurants die eenvoudige en gezonde Indonesische gerechten bieden, zodat je na een dag golven bedwingen lekker bij kunt tanken.

Culinaire hoogstandjes in Franschhoek, Zuid-Afrika

Het dorp Franschhoek staat bekend als de culinaire hoofdstad van het land en ligt in de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap. Het maakt ook deel uit van het Kaapse Wynland en trekt zowel lokale als internationale toeristen naar zijn wijngaarden, bekroonde restaurants en historische huizen. Aangezien 23% van de reizigers een bezoek wil brengen aan een Michelin-restaurant is Franschhoek een ideale bestemming. Hier zijn volop mogelijkheden om een gastronomisch maal te nuttigen dat bereid is door een topkok.

Say cheese! in Tillamook, VS

De kaasfabriek van Tillamook ligt aan de prachtige kust van Oregon en produceert al ruim een eeuw de lekkerste zuivelproducten van de beste kwaliteit. Bij het bezoekerscentrum kun je het leven op een boerderij ervaren, de productielijn in actie zien en de lekkere producten van de Tillamook-kaasfabriek proeven.

Liever chocola in Lviv, Oekraïne

Lviv is de grootste stad in West-Oekraïne en heeft in het centrum zijn eigen chocolademuseum. Hier kun je zien hoe chocolade omgetoverd wordt in heerlijke bonbons en andere chocoladetraktaties. De stad is ook de host van het Nationale Chocoladefestival in oktober 2018, een evenement waarbij de producenten van de beste chocolademerken van Oekraïne samenkomen.

Verse vis in Donggang, Taiwan

Donggang ligt aan de Taiwanese westkust aan de Straat van Taiwan en heeft een van de grootste vissershavens van het land. De visindustrie draait er dan ook op volle toeren, en veel van de vis in de lokale restaurants komt rechtstreeks uit zee. Breng eens een bezoek aan de vismarkt waar de stalletjes vol liggen met verse vis, gedroogde vis, groenten en sashimi, die hier net zo lekker is als die in Japan. Geniet van heerlijk vers bereide vis in een restaurant dat terwijl je uitkijkt over de rivier.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.