Favoriete zomerbestemmingen Nederlanders

De zomer is begonnen en de vakantie staat voor de deur. De grootste vakantiedrukte op de Nederlandse luchthavens wordt dit jaar verwacht rondom het weekend van 21 juli, en dan voornamelijk op maandag 23 juli. Ook in het weekend van 14 juli wordt topdrukte verwacht. De meeste reizigers vertrekken richting Spaanse bestemmingen zoals Barcelona en Malaga.

Ten opzichte van vorig jaar is een opvallende stijging te zien in vluchten naar New York (+112%), Valencia (+48%) en Bangkok (+45%). Zo blijkt uit gegevens van de marktleider van online verkoop van vliegtickets CheapTickets.nl, waar maandelijks miljoenen bezoekers hun vliegticket zoeken.

 

Lees ook dit artikel: 9 keer Lissabon

 

Waar vorig jaar Londen nog op plek 3 stond in de lijst van populairste zomerbestemmingen, neemt nu Lissabon deze positie in. Rome en Londen zijn deze zomer duidelijk minder in trek.

Top 10 zomerbestemmingen (vertrek juni – augustus)

1. Barcelona
2. Malaga
3. Lissabon
4. Londen
5. Bangkok
6. Ibiza
7. Valencia
8. Palma de Mallorca
9. Faro
10. Budapest

 

 

Nederlanders boeken vroeger dan in 2017

Volgens Thomas Wolters, commercieel directeur, boeken Nederlanders dit jaar gemiddeld 5 dagen eerder hun zomervakantie dan in 2017. “Daardoor betaalden ze mogelijk een iets lagere prijs. Toch zijn er zeker nog betaalbare vliegtickets te vinden, we raden echter aan om niet te lang te wachten met boeken. Wie de mogelijkheid heeft om te vertrekken in augustus is ongeveer 30 euro per ticket goedkoper uit dan reizigers vorig jaar.”

Doordeweeks 33% minder kinderen op Schiphol

Wie deze zomer de topdrukte op Schiphol wil ontlopen kan het beste doordeweeks vertrekken. Dan stappen er bovendien gemiddeld 33% minder gezinnen met kinderen in het vliegtuig dan in het weekend. Vooralsnog lijken de vrijdagen de drukste dagen te worden op de Nederlandse luchthavens. Voor tips over vertrek tijdens het hoogseizoen, check dit blog over de drukste vertrekdagen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Comments are closed.