De eco-vriendelijke reistrends in 2018

Op 22 april werd Earth Day gevierd en ter gelegenheid van deze dag publiceerde Booking.com bevindingen uit het Global Sustainable Travel Report.

Het rapport toont een groeiende populariteit voor eco-vriendelijke reizen onder het merendeel van de wereldreizigers. Van de deelnemers geeft 87% aan dat zij duurzaam willen reizen en bijna vier op de tien (39%) laat weten dat zij hier vaak, of altijd, in slagen. Echter 48% geeft aan dat zij zelden of soms duurzaam reizen, wat suggereert dat er nog veel ruimte is om goede bedoelingen om te zetten in acties, al worden er reeds veelbelovende stappen gezet naar een groenere toekomst.

Duurzaamheid begint bij accommodaties

‘Duurzaam toerisme’ is een subjectieve term die voor iedereen een andere betekenis heeft. Echter, voor de helft van alle reizigers (46%) betekent ‘duurzaam toerisme’ het verblijf in een milieuvriendelijke of groene accommodatie. De hoofdredenen voor reizigers om een milieuvriendelijke overnachtingsmogelijkheid te kiezen, zijn het verminderen van de impact op het milieu (40%), het hebben van een lokaal relevante ervaring (34%) en zich goed willen voelen bij een accommodatiekeuze (33%).

 

 

Eco-inspiratie

Als er gekeken wordt naar de inspiratiebronnen om duurzamer te reizen, dan blijkt het reizen zelf de grootste inspiratie te zijn. Zes op de tien reizigers (60%) liet weten dat de indrukwekkende natuurlijke bezienswaardigheden op hun afgelopen reizen de inspiratie was om duurzamer te reizen.

 

 

Obstakels voor eco-toerisme

Hoewel extra kosten het grootste obstakel blijft voor reizigers die duurzamer willen reizen, geeft twee derde van de reizigers aan (67%) dat ze bereid zijn ten minste 5% meer uit te willen geven aan hun reis om een lagere impact op het milieu te garanderen. Reizigers uit India zeggen het meest bereid te zijn dit te doen, met bijna een derde (32%) die aangeeft 15% of meer te willen betalen, gevolgd door de Brazilianen (21%) en Chinezen (18%).

Het onderzoek geeft ook aan dat een gebrek aan informatie en het ontbreken van betrouwbare certificering een belangrijk obstakel is voor duurzaam toerisme (32%). Vooral in India, China en Japan was dit een groter obstakel dan de extra kosten.

Terwijl de intentie om duurzaam te reizen toeneemt, zoeken reizigers nog steeds naar mogelijkheden om deze ambities waar te maken. 40% zegt dat het zou helpen als boekingssites een filteroptie zouden bieden voor duurzame en milieuvriendelijke opties, terwijl 32% blijft aandringen op een internationale standaard voor milieuvriendelijke accommodaties.

Vanuit de betrokkenheid om duurzaamheidsinspanningen van de eigen accommodatiepartners bloot te leggen en te delen, is Booking.com een samenwerking aangegaan met Green Key. Green Key is een internationaal erkend eco-label met strikte criteria dat milieuvriendelijk accommodatiebeheer bekroont. Deze accommodaties worden op deze website van Booking.com als ‘duurzaam’ gemarkeerd.

Ga voor Groen

Veel wereldreizigers gaven aan deel te nemen aan duurzame vakantieactiviteiten omdat de activiteit een positieve bijdrage is aan hun reiservaring. Dit bewijst dat duurzaamheidsmaatregelen echt geen extra ongemakken met zich mee hoeven te brengen.

“Omdat reizigers steeds vaker de wereld willen ontdekken en ervaren op een duurzame manier, blijven we zoeken naar manieren waarop wij ze kunnen helpen dat eenvoudiger te doen. Of dat nu is door middel van het uitlichten van eco-vriendelijke accommodaties, of het faciliteren van filteropties om te zoeken op het dichtstbijzijnde oplaadpunt voor hun elektrische auto” aldus Pepijn Rijvers, Senior Vice President en Chief Marketing Officer bij Booking.com.

“Structurele veranderingen zijn alleen mogelijk door middel van samenwerking op meerdere fronten in het gehele ecosysteem van duurzaam toerisme. Daarom proberen wij innovatie op het gebied van duurzaam toerisme te stimuleren via ons Booking Booster-programma door opvallende startups en ‘changemakers’ op dit gebied te financieren en te ondersteunen. Het onderzoek van vandaag bevestigt opnieuw dat duurzaam reizen voor iedereen binnen handbereik ligt. Dit is hoopgevend aangezien we allemaal streven naar een positieve impact op een duurzamere toekomst.”

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.