Ontdek het nieuwe ecologische centrum van Oman

Het Shangri-La Barr Al Jissah Resort & Spa in Muscat heeft op 23 mei 2016 een nieuw ecologisch centrum geopend in aanwezigheid van eregast zijne Excellentie Najeeb Al Rawas, “Undersecretary of Environment and Climate Affairs”.

Het nieuwe eco centre in Oman

Het nieuwe eco centre in Oman

De officiële opening werd door meer dan 100 gasten bijgewoond, naast zijne Excellentie Najeeb Al Rawas, waren ook lokale bewoners, hotel gasten, de kinderen van Our Planet School en vertegenwoordigers van het Environment Society of Oman (ESO) en Five Oceans Environmental aanwezig. De opening van het centrum viel samen met ”de Nationale Dag van de Schildpad”. De organisatie achter de dag maakt zich al sinds 1990 sterk voor het voortbestaan van de schildpad.

 

 

Bezichtiging

De ingebruikneming van het ecologische centrum begon met een bezichtiging door kinderen van de Our Planet School in Madinat Qaboos. Zij kregen ook les van Mohammed Al Hasani, de gespecialiseerde Turtle Ranger van het resort, met een toespraak over het Turtle Care programma van het Shangri-La Muscat.

 

 

Blij met de opening

“De doelstelling van het ecologisch centrum is om onderwijs in het onderhouden van de natuurlijke omgeving in Muscat aan te moedigen en om de uitgebreide activiteiten van het Shangri-La Barr Al Jissah Resort & Spa, om de bedreigde zeeschildpadden te beschermen, meer bekendheid te geven” legt Dirk Salzsieder uit, Resident Manager van het resort en hoofd van de CSR commissie.
“Na zes maanden van plannen, informatie verzamelen en het ontwikkelen van ons concept, zijn we ontzettend blij om het ecologisch centrum vandaag officieel te kunnen openen. We hopen dat het centrum een leuke en interessante omgeving is voor zowel kinderen als volwassenen”.

 

 

Met uitsterven bedreigd

Er zijn vandaag de dag zeven soorten zeeschildpadden in de wereld, waarvan zes soorten met uitsterven worden bedreigd. Over de hele wereld worden historische neststranden aangetast, waardoor er steeds minder nesten zijn en minder eieren worden gelegd. Vele landen doen, net als Oman, hun best om de zeeschildpadden te beschermen en te verzekeren dat ze nog vele generaties blijven bestaan.

Informatief en interactief

Het nieuwe ecologisch centrum is boven het Mokha Café gevestigd. Het biedt mogelijkheden om meer te leren over het natuurlijke ecosysteem in Oman. Bovendien kunnen bezoekers er meer te weten komen over de uitgebreide activiteiten die het resort uitvoert voor het Turtle Care project. Naast een grote hoeveelheid informatie over schildpadden wat bezoekers kunnen lezen en bekijken, wordt er dagelijks een ‘Turtle Talk’ gehouden. Ook worden er leuke, interactieve activiteiten voor kinderen georganiseerd.

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.