Spot de mooiste vogelspot-spots

Vogelspotten is een heerlijke bezigheid voor jong en oud. De frisse buitenlucht in om op zoek te gaan naar nieuwe of zeldzame vogelsoorten is pure ontspanning! Er zijn wereldwijd tal van bestemmingen met prachtige vogels om te ontdekken.

Of je nu een deskundige vogelkenner bent of gewoon wilt genieten van al het natuurschoon om je heen, er is voor elk wat wils en je bent zo vrij als een vogel. Booking.com nodigt je uit om zelf op ontdekking te gaan en heeft haar 1,4 miljoen accommodaties in meer dan 120.000 bestemmingen wereldwijd doorgespit om zo de mooiste bestemmingen voor vogelspotters te vinden.

Nakuru, Kenia

Het is een prachtig natuurspektakel: elegante roze flamingo’s die deftig poseren in het water van het Nakurumeer in de Grote Slenkvallei van Kenia. Deze prachtige vogels keren regelmatig terug naar dit gebied om naar voedsel te zoeken. Het woord ‘flamingo’, afkomstig van het Spaanse ‘flamenco’, betekent vuur en verwijst naar de felgekleurde veren van deze vogels. Dit gebied is befaamd vanwege de spectaculaire landschappen met meren, savannes en wilde dieren. Neushoorns, leeuwen en luipaarden voelen zich thuis in dit gebied, maar je kunt er ook pelikanen en struisvogels tegenkomen. Dit alles maakt Nakuru onder reizigers van Booking.com populair voor safari’s, natuurschoon en wilde dieren.

 

 

Monteverde, Costa Rica

Kleurrijk Costa Rica telt ongekend veel mooie vogelsoorten en dat is te danken aan het feit dat het land rijk is aan regenwouden en natuurreservaten. Altijd al toekans, papegaaien, quetzals en kolibries in het echt willen zien? Dit is je kans! Het natuurreservaat van Monteverde, het nationaal park van Tortuguero en het reservaat Curi Cancha zijn ideale locaties om allerlei diersoorten te spotten. Monteverde is hiervoor de perfecte uitvalsbasis. Reizigers van Booking.com waarderen deze bestemming vanwege de mooie natuur, de regenwouden en komen voor het avontuur. Als je durft, kun je er zelfs gaan ziplinen boven de nevelwouden!

 

 

Yellowstone National Park, Verenigde Staten

Yellowstone National Park is een waar paradijs voor vogelliefhebbers. Het gebied heeft meer dan 70 verschillende soorten, waaronder zwanen, kraanvogels, valken en natuurlijk de indrukwekkende zeearend die te herkennen is aan zijn bruine lichaam met witte kop en staart. Met name rivieren en meren zijn goede plekken om deze vogels door de lucht te zien zweven. Als je van plan bent naar Yellowstone te reizen, is het aan te raden om in de buurt van Jackson te overnachten. Deze plek wordt door reizigers van Booking.com namelijk aanbevolen vanwege de prachtige natuur, het mooie landschap en de bergen.

Udawalawe, Sri Lanka

De Zuid-Aziatische valkuil heeft een lange staart en een kenmerkende vorm die iets weg heeft van een havik. Deze mooie uil is te vinden in de Zuid-Aziatische regenwouden, bossen, parken en voorsteden. Udawalawe in Sri Lanka is de perfecte plek om oog in oog te staan met deze mystieke wezens dankzij het beroemde nationale park, waar niet alleen vogels, maar ook olifanten, krokodillen en luipaarden en nog veel meer te zien is. Udawalawe is volgens Booking.com-reizigers een van de beste bestemmingen wereldwijd om vogels te spotten. Het is ook een populaire bestemming vanwege de wilde dieren en de mooie natuur.

 

 

Helgoland, Duitsland

Het unieke eiland Helgoland is een toevluchtsoord voor verschillende wilde dieren, zoals zeehonden, meeuwen en prachtige jan-van-genten die met duizenden tegelijk komen nestelen. Toeristen van over de hele wereld komen hier naartoe vanwege de mooie ligging en stranden, maar vergeet ook zeker niet om Heligoland Bird Observatory te bezoeken. Het is een van ‘s werelds eerste observatoria voor vogels en dé reden waarom Helgoland volgens Booking.com-reizigers een geweldige bestemming is om vogels te spotten.

Seahouses, Verenigd Koninkrijk

De Northumberland Coast is een waar vogelparadijs en Seahouses is volgens reizigers van Booking.com een fantastische bestemming om vogels te spotten, strandwandelingen te maken en kastelen te bezoeken. De Farne-eilanden liggen verspreid op een aantal kilometer van het vasteland en zijn de thuisbasis van bij elkaar zo’n 150.000 zeevogels. Er zijn maar liefst 23 soorten gespot, waaronder papegaaiduikers, zeekoeten en alken. Vergeet je camera niet, want deze mooie vogels zie je niet elke dag van dichtbij.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.