Booking.com onderzoekt effecten van vakantie op interieur

Nieuw onderzoek van Booking.com, onder 19.000 reizigers, toont aan dat het interieur van vakantieaccommodaties een ‘sweet spot’ is. Meer dan de helft (56%) van de reizigers is zo enthousiast over het interieur van een accommodatie dat ze geïnspireerd raken om hun eigen huis onder handen te nemen, onder millennials is dit zelfs 67%.

Doorslaggevende factoren

Het interieur is ook een van de doorslaggevende factoren voor reizigers om een accommodatie te boeken. 4 op de 10 reizigers (39%) laat desgevraagd weten dat het interieur van hun accommodatie de belangrijkste factor is bij het kiezen voor een accommodatie. Hiernaast vindt de overgrote meerderheid van reizigers (70%) het belangrijk dat het design anders is dan hun eigen huis. Zo kunnen reizigers zowel fysiek als mentaal aan het dagelijks leven ontsnappen. Bijna 2/3 (57%) geniet ervan om in een compleet andere omgeving te zijn, omdat ze dan het meeste uit hun vakantie kunnen halen.

 

 

Herinrichten eigen woning

Nu er zo’n grote verscheidenheid is aan vakantieaccommodaties, zegt 4 op de 10 reizigers (39%) dat die verscheidenheid een uitgelezen kans is om een verblijf te kiezen dat inspireert tot het herinrichten van de eigen woning. Vakantiehuurwoningen (bijv. cottages, villa’s, gîtes) voeren de boventoon; 34% van de reizigers geeft aan voor deze unieke accommodatietypes te kiezen vanwege hun inspirerende decor, voor hotels is dat slechts 25%. Daarbij geeft bijna de helft van de reizigers (47%) aan dat ze een vakantiewoning zouden verkiezen boven een hotel als ze een unieke ervaring of ongebruikelijk interieurdesign zouden willen.

 

 

Het verlangen om na te genieten van een vakantie is zo groot dat een derde van de reizigers (32%) zegt dat ze hun huis opnieuw in willen richten omdat ze van een interieurdesign houden dat hen herinnert aan de fijne vakantiemomenten. 1 op de 5 reizigers (21%) wil graag de vakantie-ervaring herbeleven wanneer ze weer thuis zijn.

Inspiratiebronnen voor nieuw interieur

In aanvulling op het interieur van vakantieaccommodaties, scoort ook de invloed van het lokale design als inspiratiebron voor het herinrichten van de eigen woning hoog (44%). Op zoek naar inspiratie tijdens een volgende reis? De top 5 bestemmingen die door reizigers van Booking.com wereldwijd worden aanbevolen voor design zijn: Helsinki (Finland), Kopenhagen (Denemarken), Eindhoven (Nederland), Graz (Oostenrijk) en Milaan (Italië).* Naast de accommodatie zijn ook ‘bezienswaardigheden en geluiden’ (36%) en een ‘nieuwe cultuur’ (32%) voor reizigers een inspiratiebron voor een nieuw interieur. Booking.com is een samenwerking aangegaan met interieurstylist en lifestyle-expert Will Taylor. Hij geeft praktische tips voor een van vakantie doordrongen interieur, zodat nog meer reizigers het vakantiegevoel mee naar huis kunnen nemen.

De top aanbevelingen van Will

Maak van de voorwerpen waar je verliefd op werd en als souvenir meenam een belangrijk design-element in je eigen woning. Van die mooie mand kun je bijvoorbeeld een unieke hanglamp maken voor boven de eettafel, en dat prachtige tapijt kun je boven het hoofdeinde van je bed hangen voor een onverwachte toevoeging van kleur, patroon en structuur aan de kamer. Een geur kan je zo weer terugvoeren naar je vakantie. Genoot je van de warmte en de geur van de open haard in je Scandinavische appartement? Koop een geparfumeerde kaars, zoals ‘wood smoke’, met de geur van gerookt hout, en steek die aan op een druilerige dag; je hebt gelijk weer het gevoel dat je voor het knusse haardvuur zit. Vond je de kleuren tijdens je reizen geweldig, maar weet je niet hoe je deze in je eigen huis kunt verwerken? Geen zorgen, bekijk gewoon de foto’s die je hebt gemaakt en de spullen die je hebt gekocht (ansichtkaarten, kleding en accessoires) en bepaal wat het kleurenpatroon is. De kans is groot dat er een of 2 tinten uitspringen – dit zijn de kleuren die je bij de verfwinkel moet kopen. Shop verstandig! Je kunt meer lokaal design meenemen als je de spullen die je thuis ook kunt kopen, achterlaat. Zie je een paar mooie sierkussens? Neem dan alleen de hoes mee en laat de vulling achter. Versier een neutraal gekleurde bank met de kleurrijke patronen van een aantal ‘kelim’ kussens van de Marokkaanse bazaar, en je woonkamer krijgt gelijk een warme boho-uitstraling. Kleur is een emotief designelement, en perfect voor het opnieuw creëren van een vakantieherinnering of je favoriete uitzicht. Als je de kleuren om je heen mooi vindt, is de kans ook groter dat je meer tijd in die ruimte door wilt brengen, en (ook niet onbelangrijk) je je daar gelukkiger voelt. Fantastische vakantie gehad aan de Middellandse Zee? Verf de muur achter je bed of in de hal blauwgrijs om je aan deze reis te herinneren. Er zijn online talloze schilder-tutorials te vinden die je helpen dit soort design-statements met verf te maken.

Ervaringen

Pepijn Rijvers, Chief Marketing Officer bij Booking.com: “De ervaringen die wij tijdens een vakantie opdoen, kunnen een heel leven meegaan; of het nu de herinneringen zijn die we maken, de aankopen die we doen, of de inspiratie waarmee we thuiskomen. Passie voor interieurdesign komt in alle werelddelen voor, en wat is een betere plek om nieuwe ideeën en inspiratie op te doen, dan de accommodatie waar we tijdens onze vakantie verblijven. Bij Booking.com bieden we 30 verschillende accommodatietypes – van vakantiewoningen, appartementen en B&B’s, tot boomhutten en iglo’s – allemaal ontworpen om de reiziger de ultieme vakantie te bezorgen en ze misschien zelfs te inspireren tot het herinrichten van de eigen woning.”

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.