Toename vraag naar kleinschalige, luxe en veilige belevingsreizen

“Waar je vroeger vaak hoorde dat een hotel alleen maar nodig is om te slapen, willen nu steeds meer Nederlanders een luxe hotel. Voor steeds meer reizigers van nu is het hotel of de lodge een belangrijk onderdeel van de totale reisbeleving en waar vroeger de nadruk lag bij het kopen van de reis bij het boekingsproces, vraagt de klant nu deskundigheid”, aldus Bart Robberecht van NoBeach Reizen.

Groeiende vraag naar luxe reizen

NoBeach is een online reisorganisatie die inspeelt op de groeiende vraag van luxe reizen. De ondernemers Sascha en Bart Robberecht van NoBeach zijn al in 2012 begonnen met een vernieuwend aanbod aan exclusieve reizen en luxe vakanties. “Onze klanten willen iets beleven, op avontuur met luxe en veiligheid”, vertelt Sascha. “De luxe zit vooral in exclusiviteit en kleinschaligheid”, zo vult zakenpartner Bart aan. “Slapen in een comfortabele lodge, alleen bereikbaar per raft, met maar 6 kamers in een stukje uniek regenwoud in Costa Rica. Verblijven in dat luxe landhuis in de highlands waar je schitterend kunt wandelen en waar je ’s avonds in het haardvuur staart van je eigen suite met een glas whisky of wijn in de hand. De vraag naar natuurbeleving is groot. Wij zorgen er tevens voor dat de reissom zoveel mogelijk terechtkomt bij kleinschalige en lokale aanbieders. Onze partners spelen zelfs vaak een sleutelrol in de duurzame ontwikkeling van hun omgeving”, aldus Sascha.

 

 

Vraag naar luxe reizen

Groeit de vraag van luxe reizen? Bart: “Ja, deze is groeiend. De backpacker van 10 of 20 jaar geleden, wilt nog steeds veel zien en bijzondere reizen maken, maar dan wel comfortabel. Ouders en opa’s en oma’s van nu willen ook graag hun kinderen en kleinkinderen laten zien hoe mooi de natuur en onze aarde is. Er is een groeiend besef hoe kwetsbaar en schaars de natuur is.

 

 

Zo zijn we dit jaar begonnen met kleinschalige luxe reizen naar Costa Rica. Ook verkopen we al enige jaren steeds meer exclusieve rondreizen naar bijvoorbeeld Canada, Schotland, Ijsland en Noorwegen“.

Ontzorgen

Sascha: “Naast natuur- en belevingsreizen willen mensen steeds meer gemak. Ze vragen ons om een reis die geheel aansluit op hun verwachtingen en waarbij niets aan het toeval wordt overgelaten. Ook wanneer het gaat om rondreizen in Europa, verre reizen, cultuurreizen en stedenreizen. Het vinden van spreekwoordelijke pareltjes van luxe boutique hotels, luxury hotels en exclusieve accommodaties zoals lodges en villa’s speelt een belangrijke rol”.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.