7 x stedentrip met kids in het noorden van Duitsland

Zin in een stedentrip deze zomer? In het noorden van Duitsland ben je aan het juiste adres! Helemaal nu dit gebied door Lonely Planet dit jaar is uitgeroepen tot een van de tien ‘Best of Europe’ plekken. Reden: charismatische steden als Hamburg, Bremen en Lübeck, een robuuste kust en oneindige luchten.

25Hours hotel in Hamburg

25Hours hotel in Hamburg

Kidsproof Hamburg

Hamburg levert instant kindergeluk op. Spelen op het stadsstrand, turen naar indrukwekkende containerschepen en de stad ontdekken in een waterbus dwars door de Elbe. Liever even binnen? Miniaturwunderland, de grootste modelspoorbaan ter wereld, is een must-visit. Lekkerbekken hollen naar chocolademuseum Chocoversum waar je je eigen chocoladereep maakt.

Bremen en Bremerhaven

In het maritieme Bremen is er voor elk kind wat te beleven. Van leuke musea en speeltuinen tot boottochtjes in het park en fietstochten voor het hele gezin. In Bremerhaven kun je wandelen langs de pier en uitkijktorens beklimmen. Deze kleinste deelstaat van Duitsland combineert avontuur en plezier!

 

 

Stad en strand in Lübeck

Combineer een stedentrip naar Hanzestad Lübeck met zomerse uurtjes aan het zandstrand van buurdorp Travemünde en je hebt de perfecte bestemming voor gezinnen! Spannende steegjes, de wereldberoemde Holstenpoort en het pretpark Hansaland zorgen voor vertier. Leuk detail: de Oostzeekust kent de meeste zonuren van Duitsland!

Auto’s kijken in Wolfsburg

Autostadt Wolfsburg is een hit onder ouders en hun kroost. In dit park kunnen kids hun kinderrijbewijs halen, genieten in de 3Dkinderbioscoop en speciale kinderrondleidingen volgen. Van 12 juli t/m 20 augustus vindt het Cirque Nouveau zomerfestival plaats met spectaculaire shows en activiteiten als een circusworkshop.

Berlijn voor beginnertjes

Berlijn is ook voor kinderen een wereldstad! Denk aan speciale kindermusea, indoor speelcentra als LEGO-land of een bezoekje aan de Rijksdag waar waaghalzen de koepel kunnen beklimmen. Ook de dierentuin is het bezoeken waard, met als klap op de vuurpijl de twee panda’s die er sinds eind juni te bewonderen zijn!

Comfortabele gezinshotels

Een stedentrip is fantastisch, maar vergt ook de nodige energie. Een plek om te ontspannen is dan wel zo fijn. De hotels van Dorint bieden uitkomst. Deze zijn kindvriendelijk en van alle gemakken voorzien, zoals speciale kinderkamers, een kinderbad, speeltoestellen en zelfs een animatieteam. Zo lijkt een weekendje weg eerder een minivakantie!

Kinderparadijs Centerparcs

Liever geen hotel? In Duitsland bevinden zich vijf parken van Center Parcs, volledig gericht op gezinnen. Zoals Park Bispinger Heide, nabij Hamburg. Terwijl papa en mama relaxen ontdekken de kids het zwemparadijs, de Laser Battle of indoor speeltuin. Zelfs slapen in een boomhut behoort tot de mogelijkheden!

Meer op germany.travel!

Duitsland is de perfecte bestemming voor een korte of lange vakantie met het hele gezin. Voor het derde jaar op rij presenteert het Duits Verkeersbureau het aanbod voor kinderen en hun ouders overzichtelijk op www.germany.travel.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.