Hamburg verovert internationale stedenlijsten

Hamburg verovert de internationale stedenlijsten. Reisexperts roemen de Duitse havenstad om het ruime culturele aanbod, de gastvrijheid en de hoge levenskwaliteit. Volgens de New York Post en het magazine Travel + Leisure is Hamburg een van de topbestemmingen voor 2017.

Lonely Planet plaatst Hamburg zelfs in de top tien van Europese reisbestemmingen. Belangrijke reden voor de toegenomen populariteit van Hamburg is de komst van de Elbphilharmonie. Het panoramische uitzicht vanaf het muziekgebouw trok sinds de opening maar liefst twee miljoen bezoekers en ruim een kwart miljoen gasten bezocht een van de concerten. Na een volledig uitverkocht eerste seizoen zijn kaarten voor het nieuwe seizoen 2017/18 vanaf heden tot en met 1 juli 2017 online verkrijgbaar.

Onder de Duitsers is Hamburg de meest populaire stad van de Bondsrepubliek. Internationale stedenlijsten laten zien dat Hamburg ook internationaal steeds meer liefhebbers trekt. Zo kan de Duitse havenstad volgens de New York Post niet ontbreken op de bucket list en plaatst reismagazine Travel + Leisure Hamburg in de top 50 steden voor 2017. De experts van Lonely Planet zetten Hamburg samen met Noord-Duitsland op de zevende plaats in hun Europese lijst van reisbestemmingen voor 2017. Dat Hamburg niet alleen als reisbestemming maar ook als woonplaats veel te bieden heeft, bevestigt een onderzoek van het instituut Economist Intelligence Unit uit Londen. Volgens dit onderzoek is de Hanzestad nummer tien op de lijst van de meest leefbare steden ter wereld. Ook de gastvrijheid van de Hamburgse inwoners wordt door bezoekers van de havenstad zeer gewaardeerd.

 

 

Kaartverkoop Elbphilharmonie seizoen 2017/18

De culturele veelzijdigheid van Hamburg is met de komst van de Elbphilharmonie flink toegenomen. Sinds de opening trok het uitzichtplatform van het muziekgebouw ruim twee miljoen bezoekers en maar liefst een kwart miljoen gasten bezocht een van de 190 concerten. Kaarten voor het nieuwe concertseizoen 2017/18 zijn vanaf heden online te koop. Voor de eigen evenementen werkt de Elbphilharmonie wegens de verwachte drukte met een vernieuwd systeem: liefhebbers kunnen zich tot en met 1 juli 2017 inschrijven voor de concerten. Bij evenementen waarvoor meer bestellingen binnenkomen dan er kaarten beschikbaar zijn geldt dat de kaarten willekeurig worden toegekend. Alle belangstellenden horen na 1 juli of, en zo ja, voor welke evenementen zij kaarten hebben, zodat zij de aankoop binnen tien dagen kunnen afsluiten. Ook de kaarten voor de evenementen van andere instituten in de Elbphilharmonie zijn vanaf heden online verkrijgbaar. Deze kaarten worden niet willekeurig toegekend. Voor alle concerten geldt een maximum van vier kaarten per concert, en een maximum van tien kaarten per persoon.

 

 

Elbphilharmonie Hamburg

Sinds de opening van de Elbphilharmonie Hamburg zet de stad z’n geschiedenis als muziekstad consequent voort en laat zien dat in Hamburg contrasten de toekomst zijn. In de HafenCity Hamburg, het grootste Europese binnenstadontwikkelingsproject dat zich bevindt tussen het UNESCO wereldcultuurerfgoed Speicherstadt en de haven, is de Elbphilharmonie Hamburg het nieuwe aantrekkingspunt voor alle inwoners en gasten van Hamburg. De Elbphilharmonie Hamburg bestaat uit drie concertzalen met een veelzijdig muzikaal programma, veel ruimte voor muziekeducatie, een hotel, horeca en de openbare plaza, waar bezoekers op 37 meter hoogte een overweldigend uitzicht over de hele stad hebben. Het gebouw is ontworpen door het Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron. Boven het vroegere pakhuis A, waarin vroeger thee, tabak en cacao werden opgeslagen, reikt nu een schitterend nieuw gebouw 110 meter de lucht in. Met zijn opvallende architectuur staat het nieuwe concertgebouw voor de contrastrijke en maritieme flair van de stad, die tussen traditie en moderniteit met veel durf, creativiteit, innovativiteit en een internationale instelling haar toekomst steeds weer opnieuw vormgeeft. Het symboliseert zowel de ruwheid en de schoonheid van de stad Hamburg; de tegenstellingen die overal in de stad te vinden zijn en haar bijzondere charme geven.

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.