Ontdek de nieuwe brochure met insidertips voor een perfecte dag in 9 steden van de Nedersaksen

De steden Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hannover, Hildesheim, Lüneburg en Wolfenbüttel presenteren samen met ‘Autostadt’ in Wolfsburg allerlei ideeën voor een perfecte vakantiedag in de 9 nabij de grens gelegen steden.

suse-schneeweisss-hmtg-christian-wyrwa-1

Copyright: Suse Schneeweisss & HMTG Christian Wyrwa

Oude meesters bekijken in het net geopende Herzog Anton Ulrich-Museum in Braunschweig, een leuke boottocht maken op de Weser in Hameln of uitgaan in de vele kroegen en restaurants aan de Stintmarkt in Lüneburg, er is veel leuks te doen in de Nedersaksische steden. De boodschap is duidelijk: deze steden hebben alles in huis voor een perfect uitje net over de grens. De steden zijn ook prima te combineren.

 

 

De net verschenen brochure ‘Your perfect day!‘ van dit stedenverband maakt de lezer meteen enthousiast om een of meerdere steden te bezoeken. Charmante binnensteden en cultuur op het hoogste niveau, maar ook winkelmogelijkheden en trendy restaurants en kroegen maken deze steden zo aantrekkelijk. De klok rond is er wel wat te beleven: ontbijten in Café Botanik in Göttingen, een bezoek brengen aan het eerste kunstmuseum (met een collectie van Robert Simon) dat 24 uur per dag open is, in Celle, genieten van een panoramazicht op de stad en de regio Hildesheim vanaf de St.-Andreas-Kirchturm, de hoogste kerktoren van Nedersaksen.

suse-schneeweisss-hmtg-christian-wyrwa

Copyright: Suse Schneeweisss & HMTG Christian Wyrwa

Rondsnuffelen tussen de kunstnijverheid in het voormalige hospitium Großes Heiliges Kreuz in Goslar of rondslenteren op de oudste vlooienmarkt van Duitsland, direct aan de oever van de Leine in Hannover (elke zaterdag). Een uitstap naar de fabriek van de wereldberoemde Jägermeisterlikeur in Wolfenbüttel of naar het themapark ‘Autostadt’ in Wolfsburg, met zijn park- en lagunelandschap. En tussendoor natuurlijk genieten van regionale lekkernijen zoals een stevige ‘Heidschnucken Ragout’ (schapenragout) in Celle en van lokaal bier, bijvoorbeeld de ‘Gose’ uit Goslar.

 

 

Informatie

De brochure met insidertips, highlights, culinaire specialiteiten en arrangementen is te downloaden via www.9staedte.de/Your_perfect_day.
Meer informatie over de 9 steden: www.9staedte.de/en

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.